Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megőrizhető a múlt a festményekkel?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Nagy Lajos:  Sopron mindig is kitüntetett települése volt az országnak, hiszen gazdag a műemlékekben. A festmények, a kiállítások már csak azért is hasznosak, mert ezeken az alkotásokon keresztül az ideköltözött emberek is megismerhetik a várost.


Náfrádiné  Bacsó Julianna: 

Jómagam is szoktam nosztalgiázni és elképzelni, hogy milyen lehetett korábban az élet. A közösségi oldalakon vannak csoportok, ahol kifejezetten a régi korokból származó fotókat osztanak meg.


Orosz Pálné:  A bánfalvi könyvtárban megnyílt kiállítás fontos, hiszen a festményeken keresztül megismerhetjük a város történetét, illetve azt, milyen volt a régi korok hangulata. Igaz, egy jól sikerült fotóról is sok emlék juthat eszünkbe. 


Rácz Brigitta:  Szoktam régi festményeket nézni, ilyenkor mindig nosztalgiázom, és az őseim, az akkori régi korok jutnak eszembe. A festmények, fotók mellett makettekkel is megőrizhetjük a város múltját, jelenét.


Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...