Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megőrizhető a múlt a festményekkel?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Nagy Lajos:  Sopron mindig is kitüntetett települése volt az országnak, hiszen gazdag a műemlékekben. A festmények, a kiállítások már csak azért is hasznosak, mert ezeken az alkotásokon keresztül az ideköltözött emberek is megismerhetik a várost.


Náfrádiné  Bacsó Julianna: 

Jómagam is szoktam nosztalgiázni és elképzelni, hogy milyen lehetett korábban az élet. A közösségi oldalakon vannak csoportok, ahol kifejezetten a régi korokból származó fotókat osztanak meg.


Orosz Pálné:  A bánfalvi könyvtárban megnyílt kiállítás fontos, hiszen a festményeken keresztül megismerhetjük a város történetét, illetve azt, milyen volt a régi korok hangulata. Igaz, egy jól sikerült fotóról is sok emlék juthat eszünkbe. 


Rácz Brigitta:  Szoktam régi festményeket nézni, ilyenkor mindig nosztalgiázom, és az őseim, az akkori régi korok jutnak eszembe. A festmények, fotók mellett makettekkel is megőrizhetjük a város múltját, jelenét.


Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Lélekhangolás hegedűvel

Lélekhangolás hegedűvel

2020. 01. 22. | Köves Andrea

A zene segít önmagunk megismerésében, az önkifejezésben, és gyógyító erővel bír. Ebben hisz a Harkán élő Gyulai Melinda hegedűművész, aki egy különleges terápiás módszert dolgozott ki az elmúlt években.