Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Külföldi színházlátogatók
Sepp Schreiner és Pataki András a Fertő tavon tartott sajtótájékoztatón Fotó: Szalay Károly

Külföldi színházlátogatók

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Egy osztrák produkciós irodával közösen rendhagyó helyszínen, a Fertő tavon, egy hajón tartott nemzetközi sajtótájékoztatót a Petőfi Színház.

A Gerberhaus Culturproduktionen és a soproni színház még az elmúlt év decemberében kötött öt évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást, melynek keretében a Fertőrákosi Barlangszínházban német nyelvű operett-előadásokkal várják Ausztriából és Németországból a nézőket. Mint a sajtótájékoztatón Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az első ilyen produkció Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperettje lesz, amelynek bemutatóját június végén tartják a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban. 

Sepp Schreiner, a Gerberhaus Culturproduktionen tulajdonosa kiemelte, hogy a Fertőrákosi Barlangszínház egyedülálló adottságokkal rendelkezik. Mint mondotta, a német nyelvű előadások délelőtt tízkor és este fél hatkor kezdődnek, így a nézőknek a színházi élmény mellett lesz lehetőségük egyéb programok megszervezésére is.

– Reményeink és az előrejelzések szerint mintegy tízezer néző érkezik német nyelvterületről a barlangszínházi előadásokra, elsősorban a Lehár operettre, melynek húsz német nyelvű előadása lesz – hangsúlyozta az osztrák producer.

Mint Pataki Andrástól megtudtuk, A víg özvegy próbái már folynak és az előadás ősztől a Soproni Petőfi Színházban magyarul is látható lesz.

Kapcsolódó cikkek