Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kórusmuzsika

| Munkatársunktól | Kultúra

Európai kórusmuzsika két kórusra – ez a soproni Kórus Spontánusz következő programjának tematikája. Június 23-án, vasárnap 15 órakor ismét egy különleges koncertre várják a közönséget a soproni Szent Imre-templomban.

Mint arról beszámoltunk, a kórus három hangversenyből álló saját bérletsorozatot indított el ebben az évadban. Az első két előadás nagy sikert aratott, most pedig az Amerikai Egyesült Államok, valamint a Karib-térség és Afrika után hazai vizekre eveznek az énekesek.  

A Kórus Spontánusz vendége ezúttal a Vass Lajos Kamarakórus lesz, akikkel közösen szólaltatják meg a két kórusra írt, nyolcszólamú, egymásnak felelgető műveket. Habár a kettős kórus koncepciója nem új keletű, ma ritkábban hallhatunk róla az énekkarok kisebb létszáma miatt. Éppen ezért is számít igazi zenei csemegének a közelgő koncert. Az előadás repertoárja több korszakon ível át, a reneszánsztól napjainkig válogat a kórusirodalom remekeiből, például felcsendülnek Bach és Kodály szerzeményei is.

És hogy miként alakult ki a kooperáció a fővárosi vegyes karral? A Vass Lajos Kamarakórus és a Kórus Spontánusz életében a közös pont a karvezető, hiszen mindkét kórus élén Kocsis-Holper Zoltán, a Nemzeti Énekkar másodkarnagya áll. 

Kapcsolódó cikkek

Földes Tamásné 1953–2021

2021. 01. 20.

Életének 68. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Földes Tamásné, születési nevén Szili Antónia Mária, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Osztályának volt osztályvezető-helyettese.