Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kórusmuzsika

| Munkatársunktól | Kultúra

Európai kórusmuzsika két kórusra – ez a soproni Kórus Spontánusz következő programjának tematikája. Június 23-án, vasárnap 15 órakor ismét egy különleges koncertre várják a közönséget a soproni Szent Imre-templomban.

Mint arról beszámoltunk, a kórus három hangversenyből álló saját bérletsorozatot indított el ebben az évadban. Az első két előadás nagy sikert aratott, most pedig az Amerikai Egyesült Államok, valamint a Karib-térség és Afrika után hazai vizekre eveznek az énekesek.  

A Kórus Spontánusz vendége ezúttal a Vass Lajos Kamarakórus lesz, akikkel közösen szólaltatják meg a két kórusra írt, nyolcszólamú, egymásnak felelgető műveket. Habár a kettős kórus koncepciója nem új keletű, ma ritkábban hallhatunk róla az énekkarok kisebb létszáma miatt. Éppen ezért is számít igazi zenei csemegének a közelgő koncert. Az előadás repertoárja több korszakon ível át, a reneszánsztól napjainkig válogat a kórusirodalom remekeiből, például felcsendülnek Bach és Kodály szerzeményei is.

És hogy miként alakult ki a kooperáció a fővárosi vegyes karral? A Vass Lajos Kamarakórus és a Kórus Spontánusz életében a közös pont a karvezető, hiszen mindkét kórus élén Kocsis-Holper Zoltán, a Nemzeti Énekkar másodkarnagya áll. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...