Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kórusmuzsika

| Munkatársunktól | Kultúra

Európai kórusmuzsika két kórusra – ez a soproni Kórus Spontánusz következő programjának tematikája. Június 23-án, vasárnap 15 órakor ismét egy különleges koncertre várják a közönséget a soproni Szent Imre-templomban.

Mint arról beszámoltunk, a kórus három hangversenyből álló saját bérletsorozatot indított el ebben az évadban. Az első két előadás nagy sikert aratott, most pedig az Amerikai Egyesült Államok, valamint a Karib-térség és Afrika után hazai vizekre eveznek az énekesek.  

A Kórus Spontánusz vendége ezúttal a Vass Lajos Kamarakórus lesz, akikkel közösen szólaltatják meg a két kórusra írt, nyolcszólamú, egymásnak felelgető műveket. Habár a kettős kórus koncepciója nem új keletű, ma ritkábban hallhatunk róla az énekkarok kisebb létszáma miatt. Éppen ezért is számít igazi zenei csemegének a közelgő koncert. Az előadás repertoárja több korszakon ível át, a reneszánsztól napjainkig válogat a kórusirodalom remekeiből, például felcsendülnek Bach és Kodály szerzeményei is.

És hogy miként alakult ki a kooperáció a fővárosi vegyes karral? A Vass Lajos Kamarakórus és a Kórus Spontánusz életében a közös pont a karvezető, hiszen mindkét kórus élén Kocsis-Holper Zoltán, a Nemzeti Énekkar másodkarnagya áll. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

2020. 06. 03. | P. Horváth László

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.