Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

„Képlények–képlényeg”
Különleges kiállítás nyílt a Festőteremben Fotó: Leczovics Zsolt

Festőterem: megnyílt Szőcs Géza grafikusművész tárlata

„Képlények–képlényeg”

| Munkatársunktól | Kultúra

Képlények–képlényeg címmel megnyílt a Festőteremben Szőcs Géza grafikusművész kiállítása, amely egyben egy összefoglaló tárlat a művész elmúlt 15 éves alkotói munkájából

A tárlatot N. Mészáros Júlia művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitotta meg, aki alapos részletességgel tért ki Szőcs Géza grafikusművész szakmai életútjára és elismeréseire, valamint a kiállított alkotások készítési technikájára. Kiemelte, hogy bár ez egy tizenöt évet felölelő kiállítás, mégiscsak egy apró szelet abból a

szerteágazó és sokrétű munkából és értékből, amely Szőcs Gézát jellemzi: intellektuális nyitottság, érzékenység, alapos részletesség és egyedi látásmód.
A megnyitón Szőcs Géza megköszönte az elismerő szavakat, és egyben köszönetet mondott családjának, akik támogatása nélkül nem lenne képes megvalósítani a munkája során az álmait, valamint köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatják az alkotói tevékenységében.


A megnyitóünnepségen Tóth Éva önkormányzati képviselő a kiállítást azoknak ajánlotta, akik szeretnének elmerülni egy igazán egyedi látványvilágban, amely minden bizonnyal sokaknak okoz majd örömet.


A kiállítás január 7-ig, keddtől vasárnapig 10–18 óra között naponta látogatható a Festőteremben; hétfőnként, illetve december 24–26. között azonban zárva tart.


(www.sopromedia.hu)

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.