Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Jazz & bor meglepetésvendéggel

| Munkatársunktól | Kultúra

Meglepetésvendégként a soproni születésű Kollmann Gábor dzsessz-szaxofonos is színpadra állt az elmúlt szombaton a Liszt-központban megtartott Jazz & Bor koncerten. Az esten Kónyai Tibor virtuóz zongorajátéka mellett a csodaszép hangú Lilien énekelt.

Az este borász „fellépője” Fényes Tibor volt, aki a Fényes Pincészet különlegességeit vitte el a programra. 

A koncerten az elmúlt száz évet felölelve a saját szerzemények mellett dzsessz alapművek, különféle dzsesszesített műfajok, magyar darabok, francia, portugál és energikus latin dallamok szólaltak meg.

– Szeretek Sopronba jönni, itt játszani – hangsúlyozta Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra vezetője és szaxofon szólistája. – Azt veszem észre, hogy az elmúlt években Sopron kulturális élete teljesen átalakult, felpezsdült. Ennek köszönhetően szerencsére én is egyre gyakrabban megfordulok a szülővárosomban mint fellépő.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...