Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Janikovszky-emlékkiállítás

| Munkatársunktól | Kultúra

Február 8. és március 9. között rendezik meg a Széchenyi István Városi Könyvtár emeletén a Janikovszky Éva emlékkiállítást.

 A tárlat a Móra Könyvkiadó támogatásával jön létre, a könyvtár nyitvatartási idejében lehet megnézni, a csoportoknak pedig játékos foglalkozást is tartanak.

A kiállításon az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül megtalálhatók például az író kevésbé ismert fotói, írógépe, díjai, gyerekkori naplóinak részletei, a nevét viselő alapítvány által adható irodalmi díj, valamint a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei. A látogatók egy húszperces filmet is megtekinthetnek, amely az író életével kapcsolatos fotókat, riportrészleteket, illetve animációs filmrészleteket tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...