Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hiteles kalandregény

Hiteles kalandregény

| Kultúra

Az embercsempész címmel egy soproni szerző lebilincselően érdekes „kalandregénye” került a könyvüzletekbe nemrégiben.

– A több mint kétszáz oldalon elmesélt eseménysornak lé­­nye­­gé­ben minden sora igaz – szögezte le Kőbányai Gábor. – A ki­­lenc­­ve­­nes évek közepén a Sop­­ron közelében lé­­­vő határ menti falvakban ugyanis virágzott az em­­ber­­csempészet, sokan foglalatoskodtak ezzel a ko­­­­rántsem veszélytelen „üzletággal” – tudtuk meg a civilben Ausztriában kamionsofőrként dolgozótól.



A könyv szerzője egy időköz­­ben elhunyt va­­dász­­­­ba­­rát­­ja csem­­pész­­ügyeit re­­gé­­nye­­sítette meg, be­­lesző­­ve a tör­­té­­­netbe saját élményeit is.

– A könyv­­ben is szerepel, hogy az egyik hobbim a re­­­pülés, rendelkezem is pilótavizsgával, de imádok motorozni, minden év­­ben átúszom a Balatont, és ha te­­hetem, utazom, lehetőleg egzotikus országokba.

Ehhez kapcsolódik Kőbányai Gábor következő, szintén valós alapokra épülő kalandregénye is, mely egy 1945-ben, a Fülöp-szigeteken történt aranyrablás történetét dolgozza föl. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...