Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fontosak a népmesék?

| Munkatársunktól | Kultúra

Megkérdeztük a soproniakat.

Traxler Zoltánné:  A hat gyermekemnek annak idején rendszeresen olvastam mesét, köztük magyar népmeséket is. Jó közös elfoglaltságok voltak ezek, és hasznosak is, hiszen bővült a szókincsük és tanulhattak is belőlük.


Vámos Antal: A mesékben a jó mindig elnyeri jutalmát, a gonosz pedig a büntetését. A helyes értékrendet közvetítik a magyar népmesék. Az is fontos, hogy a gyerekek fantáziája határtalan, szinte bármit el tudnak képzelni.


Horváth Miklósné:  Fontos, hogy a szülők népmeséket meséljenek a gyermekeiknek. Meg kell mutatni számukra a helyes irányt, amelyet a mesék is közvetítenek. A számítógép, az internet világában is szükség van az olvasásra.


Kirádi Mihályné:  Az unokáim nagy kedvence a Holle anyó, ezt a színházban is megnéztük. Amikor kicsik voltak, akkor saját magam, illetve a család történeteit meséltem nekik. Többek közt arról is, hogy milyen volt az élet, amikor én voltam a mamám unokája.


Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...