Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bősze Balázs kötet

| Munkatársunktól | Kultúra

Az elmúlt héten mutatták be a Liszt-központban Bősze Balázs író Naplórészletek – Megcsalt örökkévalóság című kötetét. A három éve elhunyt költő ezen művei eddig egyetlen kiadványban sem jelentek meg.

Az eseményen a családtagok és barátok mellett számos soproni irodalomkedvelő is megjelent, köztük Sopron város polgármestere is; dr. Fodor Tamás egyben a kötet mecénása is volt. Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány gondozásában megjelent könyvet Szarvas Melinda, a kötet szerkesztője, dr. Kovács András író, publicista, valamint ifj. Bősze Balázs, a szerző fia mutatta be. A beszélgetést Takács Tamás irodalmár moderálta.

A diskurzusban nem csupán mint elismert irodalmi személyiség jelent meg Bősze Balázs, hanem mint szenvedélyes közösségszervező, örök igazságkereső és példamutató családapa.

A kötet bemutatójának fényét a szerző lányainak, Bősze Beának és Bősze Bernadettnek, illetve Kovács Felíciánnak az előadása emelte.(sopronmedia.hu)

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...