Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Álmos legendája Pozsonyban

| Munkatársunktól | Kultúra

Bemutatják Pozsonyban, a ru­­ži­­no­­vi kultúrházban a Soproni Petőfi Színház Álmos legendája című tánc­­művét április 26-án.

 A Magyar Intézetben tartott sajtótájékoztatón Pataki András, a színház igazgatója hangsúlyozta, az előadásaikkal a felvidéki magyar és a szlovák közönséget is szeretnék megszólítani. A kö­­vetkező évadban Moliére A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula által írt Zsugori című zenés komédiát mutatják be a Komáromi Jókai Színházzal közösen. Mindemellett pedig a Diótörő című táncjátékot is elhozzák Komáromba.

A teátrummal kapcsolatos hír még, hogy utoljára látható Sopronban A dzsungel könyve című musical június 5-én (hétfőn) délután három és hét órakor a színházban. A második előadás igazi különlegességet hordoz magában, ugyanis a közönség rendhagyó, sok meglepetéssel fűszerezett, vidám darabtemetésnek lehet részese.

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Kultúra a kapualjban

Kultúra a kapualjban

2020. 06. 03. | P. Horváth László

Korlátozott módon, de ismét lehet könyveket kölcsönözni a városi könyvtárból. A kezdeményezés jó lehetőség arra, hogy továbbra is olvasnivalóhoz jussanak az érdeklődő soproniak, a diákok.