Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A népművészet ifjú mesterei

| Munkatársunktól | Kultúra

Április 1-ig pályázhatnak a népművészeti alkotó- és előadóművészek a Népművészet Ifjú Mestere díjra – közölte a Hagyományok Háza.

 A kitüntetés az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, az idei évben öt díjat ítélnek oda. A díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.

Az elismerésre szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz-, maximum harmincoldalas dolgozattal, valamint előadóművészek esetében színpadi bemutatóval, tárgyalkotók esetében tárgyak, tárgyegyüttes bemutatásával lehet pályázni.

Az elismeréseket augusztus 20-a alkalmából adja át az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

A Népművészet Ifjú Mestere címet 50 éve hirdették ki először, az elismerés célja akkor is az volt, hogy ösztönözze a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotó tevékenységét, a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését. 

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...