Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legendák évada
– A Fertőrákosi Barlangszínház felkerült Európa kulturális térképére, amit jól jelez az emelkedő nézőszám is – nyilatkozta Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője

Május 22-én kezdődik a szezon a barlangszínházban

A legendák évada

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Népszerű hazai és külföldi fellépők, nívós koncertek, különleges előadások – meghirdette a legendák évadát a fertőrákosi barlangszínház. A jövő évi programot sajtótájékoztatón mutatta be Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője és Kóczán Péter kulturális igazgató.

– A barlangszínház következő nyári évada rendkívül változatos és dinamikus programot kínál a nézőknek – fogalmazott Pataki András. – Ikonikus előadók, hazai és nemzetközi sztárok, kultikus előadások és művek szerepelnek a programkínálatban, talán elég, ha csak annyit mondok, hogy július közepén a SopronDrum Fesztivál keretében tíz Grammy-díjas lesz a színpadon.

Május 22-én a szezont a Bagossy Brothers Company koncertje nyitja, amit a Pendelyes Együttes gálaműsora követ. A magyar zenei legendák sora Charlie koncertjével indul június 6-án, majd szűk egy héttel később, június 12-én Vidnyánszky Attila rendezésében a Bánk bán című operát tekintheti meg a közönség. Másnap, június 13-án a Kékfrankos bérlet keretében Carl Orff Carmina Burana című művét hallhatja a közönség, melyben a Győri Filharmonikusok mellé soproni, győri és budapesti kórusokat is meghívtak a rendezők. Ennek a bérletnek a programjában szerepel még „A tribute to John Williams” című koncert is augusztusban, amikor híres filmek híres filmzenéi csendülnek fel szintén a Győri Filharmonikusok előadásában. A komolyzenei programok közül kiemelkedik még szeptember 4-én a Kossuth-díjas Bogányi Gergely koncertje a saját konstrukciójú, úgynevezett „csodazongorájával”. Kovács Kati Symphonic ­live életműkoncertje július 30-án, Presser Gábor Dalok régről és nemrégről című koncertje pedig másnap, július 31-én lesz. A szezonzáró hétvégén, szeptember 3-án ­Rúzsa Magdi ad nagyszabású, zenekaros koncertet.

– A barlangszínház idei szezonja szorosan kapcsolódik a város hagyományos, nagy volumenű kulturális fesztiváljához, a Soproni Ünnepi Hetekhez, annak tematikus programjaihoz – hangsúlyozta Kóczán Péter, aki az Ötórai hangoló címet viselő, hat alkalommal jelentkező programról szólva elmondta, hogy Vivaldi, Borogyin, Ravel, Mendelssohn, Schubert és Mozart művei szólalnak meg ezeken a hangversenyeken.

– A Fertőrákosi Barlangszínház felkerült Európa kulturális térképére, amit jól jelez az emelkedő nézőszám is – tette hozzá Pataki András, aki örömtelinek nevezte, hogy a témaparkot is egyre többen keresik föl.

A teljes nyári program megtekinthető a www.fertorakosikofejto.hu weboldalon. 


Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...