Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ökoturisztikai látogatóközpont épül Sopronban

Ökoturisztikai látogatóközpont épül Sopronban

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Közel félmilliárd forintos forrásból ökoturisztikai látógatóközpont építése vette kezdetét Sopronban, amely a Lővér Program keretében megvalósuló fejlesztésekhez hasonlóan színvonalas kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd valamennyi látogató számára.

Elkezdődött a legújabb turisztikai fejlesztés Sopron városában, melyre Magyarország Kormányának jóváhagyásával, a Bejárható Magyarország Program keretében mintegy 462 millió forint  támogatást nyert el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A Muck területén megvalósuló Erdő Háza Ökoturisztikai Központ 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével megeleveníti a magyarországi nagyvadfajokat, a fiatalabb korosztály számára sokszínűen, játékos formában mesél a természetről, védelmének fontosságáról.

A tervezéskor természetesen nem feledkeztek meg a hosszú ideig itt működő határőrségről sem, amelynek történetét leírásokkal és képekkel fogják bemutatni a közönségnek. A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda, vendéglátóegységgel kiegészülve nyújt számos, a térségben található attrakciókról turisztikai információt, több jármódban válnak elérhetővé garantált túrák, a legkiválóbb turisztikai szolgáltatókkal való együttműködés jegyében. Az épületből egy impozáns fahídon juthatnak el a látogatók a vadasparkba. A tervek szerint bemutatásra kerülnek itt a vadászható nagyvadfajaink (őz, gímszarvas, dámszarvas, muflon és vaddisznó), valamint néhány, a területen élő apróvadfaj is. Az irodai egységek és az állatok takarmányozását biztosító tároló közösen alkotják a főépülettel a komplexum épületegységét. A látogatók további kényelmét szolgálják majd a kerékpáros-autós és buszos parkolóhelyek, valamint a teljes körű akadálymentesség. Az épületek teljes önellátó mivolta példaként jár el a felnövekvő nemzedék előtt.

A beruházással mind Sopron városa, mind az erdőgazdaság egy újabb kiemelkedő állomásához ért el az aktív turisztikai hálózat fejlesztésében.

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes parkolás

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Az idei ünnepekkor is ingyenes lesz a parkolás Sopronban. A városvezetés döntése értelmében a felszíni parkolási övezetekben december 14., szombattól január 1., szerdáig nem kell fizetni az autósoknak. A hatályos rendelet értelmében a felszíni és mélygarázs éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek.