Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Példaértékű soproni közösség
A Lővéri Nyugdíjas klub tagjai rendszeresen találkoznak, a közelmúltban farsangi ünnepséget is tartottak, ahol többen felléptek. Fotó: Filep István

Dr. Koltai Miklósné: A nyugdíjas klubba azért jövünk, hogy jól érezzük magunkat

Példaértékű soproni közösség

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Számos programmal és előadással a Lővéri Nyugdíjas klub tagjai évről évre bizonyítják, hogy kivételes közösség az övék. A csoport – amit korábban Lővéri Idősek Szervezetének hívtak – 1976 óta nyitva áll mindenki előtt, aki szeretne egy összetartó, barátságos csapat tagja lenni.

Jelenleg 52 tagja van a klubnak, de folyamatosan érkeznek újabb csatlakozók. Az egyik idei találkozón 3 új tagot is köszöntöttek. Bárki jelentkezhet, mindenkit örömmel és szeretettel fogadnak. – Volt olyan, hogy már ott tartottam, hogy nem tudott mindenki leülni a klubhelyiségünkben. De annyi a mozgás – betegség, orvos, egyéb elfoglaltság –, hogy valahogy mégis mindig megoldjuk, hogy elférjünk – kezdte dr. Koltai Miklósné, a klub vezetője. – A lényeg, hogy az egészséges, munkából már kilépett nyugdíjasoknak olyan vidám és jókedvű környezetet teremtsünk, ahová egyszerűen jó eljönni. Itt nem beszélünk tablettákról és betegségekről, mert azt nem engedem. Ide azért jövünk, hogy jól érezzük magunkat.

A klub nem csak a felhőtlen szórakozásról szól. A munkából már visszavonult tagok mindig dolgoznak valamin: előadásokra készülnek, ünnepségeket és kiállításokat rendeznek. Két olyan kezdeményezést hívtak életre a Jereván-lakótelepen, mely városszerte ismertté tette a klubot. – Mi kezdtük el a június 4-ei trianoni megemlékezést, melyre mindig nagyon szép műsorral készülünk – folytatta a vezető. – Saját kezűleg készítettük a dobogót is, melyet ilyenkor használni szoktunk. Sokan az ablakokból figyelik a műsorunkat. Emellett minden évben megrendezzük a jereváni adventi gyertyagyújtást is. Ezek a rendezvények a mi nevünkhöz kötődnek immár ötödik éve.

Persze a klub élete nem csak az előadásokból és ünnepségekből áll. Sokat járnak kirándulni, szeretik felfedezni a szomszédos országokat. Az utazások mellett a sport is fontos szerepet játszik az életükben. A klub tagja az Életet az Éveknek Országos Szövetségnek, és rendszeres részvevője a beledi nyugdíjas olimpiának is, melyről 3 éve első helyezéssel tértek haza. Emellett rendszeresek a gulyáspartik és a szalonnasütős délutánok. Dr. Koltai Miklósné azt mondja, nem tűznek ki nagy célokat maguk elé, a lényeg az, hogy együtt legyenek és mulassanak. Úgy érzi, hogy egy olyan közösséggé formálódott a társaság, ahol a tagok tudják, hogy tartoznak valahova.

A Lővéri Nyugdíjas Klub az önkormányzat segítségére is számíthat: a csoportnak otthont adó helyiséget (Teleki Pál utca 20.) kedvezményes áron bérelheti, és külön támogatást kap a rezsiköltségek elszámolásához is. – Ez óriási dolog, hogy az önkormányzat így figyel az idős korosztályra, és fontosnak tartja, hogy ilyen közösségek létezzenek. Ha ezeket a költségeket mind a saját zsebünkből kellene fizetnünk, akkor sajnos nem tudna működni a klub – mondta dr. Koltai Miklósné.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...