Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

HR klub álláskeresőknek

| Madarász Réka | Városi hírek

2017 novembere óta havi két alkalommal HR klub várja a soproni és Sopron környéki álláskeresőket. A keddi foglalkozásokon hasznos információkat szerezhetnek az érintettek a munkaerőpiacról, helyzetgyakorlatokat oldhatnak meg, illetve a cél eléréséhez szükséges kompetenciáikat fejleszthetik.

Egy pályázati projekt keretében indított HR klubot álláskeresőknek a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete. A klubfoglalkozásokat a Kuruc körút 2. szám alatt tartják, ahol komplex szolgáltatásokkal segítik a hátrányos helyzetű munkanélküliek társadalmi integrációját, növelik esélyegyenlőségüket, továbbá megoldásokat keresnek a mindennapos álláskeresési nehézségekre. A klub nyitott, átjárható. 

– Aktivizáljuk az inaktívakat, hogy minél könnyebben be tudjanak kapcsolódni a foglalkoztatás vérkeringésébe – tudtuk meg Kovács Judit munka- és pályatanácsadótól, aki Balogh Jánosnéval és Karnerné Puskás Krisztinával közösen vezeti a klubot. – Minél hosszabb időt tölt valaki munkanélküliként, annál nehezebben tud ismét elhelyezkedni. Ez egyre nagyobb stresszt jelent számára, amely kihat a fizikai és az egészségi állapotára, a pszichológiai jóllétére és természetesen az egzisztenciális stabilitására is.

A HR klub vezetői fontos feladatuknak tartják, hogy olyan programokat kínáljanak, amelyek segítenek leküzdeni az álláskeresőknek a nehézségeket.

 – A foglalkozásokon olyan technikákat alkalmazunk, amelyekkel hozzá tudjuk segíteni tagjainkat ahhoz, hogy sikeres álláskeresőkké váljanak – zárta a szakember. – Segítünk önéletrajz, motivációs levél megírásában, kommunikációs és szituációs gyakorlatokat végzünk, így növeljük az önbizalmukat, és felszínre hozzuk azokat a képességeiket, amelyek fontosak az önérvényesítésben. 

Kapcsolódó cikkek

Könyvbemutató

2018. 11. 13. | Munkatársunktól

Az „Értékmentő életpályák 9.” című kötetet mutatják be a Berzsenyi-líceumban november 16-án, pénteken 16 órakor. A vetített képes előadáson a líceumhoz kötődő jeles pedagógusokról emlékeznek meg, köszöntöt ­Tölli ­Balázs igazgató mond.