Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Berobbant az igazi nyár
Molnár Ákos Amszterdamba utazik, Gazsó Márk várja a Büki Gasztrofesztivált, Göltl Alex pedig Horvátországba és Romániába készül.

Városunkban is sok program várja az érdeklődőket

Berobbant az igazi nyár

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

Idén többen szervezik a nyaralásukat külföldre, mint az előző években a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. A legnépszerűbb külföldi úti cél Horvátország, amit Ausztria és Olaszország követ, belföldön pedig a Balaton. Soproni fiatalokat kérdeztünk arról, hogyan töltik a nyarat.

Molnár Ákos idén ballagott, szeptembertől gimnáziumban folytatja tanulmányait. A nyári szünetben szeretne minél több időt a barátaival tölteni, azonban a szünidőben teljesítené az 50 óra közösségi szolgálatát, hogy az érettségi évében ezzel már ne kelljen foglalkoznia. Az idei családi nyaralást külföldre szervezték. – Amszterdamba utazunk augusztusban – mesélte Ákos. – Többször voltam már ott, nagyon szeretem a város hangulatát. A korábbi években sokat jártunk Alsóörsre is, édesapámnak volt ott egy vitorlása. Ő tanított meg hajózni.

A vendéglátásban dolgozó Gazsó Márk nagyon várja a Büki Gasztrofesztivált, ami 4 év után idén újra látogatható lesz. – A munkám miatt is szeretem az ilyen programokat, sokat lehet tanulni a kiállítóktól – mondta a 26 éves fiatalember. – Mivel a SopronFesten kitomboltam magam, és az elmúlt évek nyarai is munkával teltek, most inkább pihenésre vágyom. Zakyn­thosra fogok utazni, és bejárom a Hajóroncs-öblöt. A Balatonra is szeretnék eljutni egy-egy napra, az aranyparti forgatagot mindig élvezem.

Göltl Alexnek igen sűrű a nyári programja – fesztiválok, nyaralások és munka is szerepel a tervei között. – Még nem voltam zenei fesztiválon, ezért idén duplázok: az EFOTT-ra és a Szigetre is kilátogatok – sorolta lelkesen. – Nyaralni is kétszer megyek. Horvátországban sokszor jártam már, az egyik kedvenc tengerpartom. Idén is ott fogok nyaralni, illetve Romániában meglátogatjuk a parajdi sóbányát. Nagyon izgalmas lesz! Ezeken kívül időm nagy részét egy fodrászatban töltöm, hogy teljesítsem a nyári gyakorlatom.

Soproni nyár: Városunkban is sok program és látványosság várja az érdeklődőket ezen a nyáron. Több helyszínen is folytatódnak a Soproni Ünnep Hetek előadásai, koncertjei, kiállításai – ezek július 2-ig tartanak. A barlangszínház nyári műsora is színes, itt szeptember 10-ig minden hétvégén nagyszabású koncerteket, hangversenyeket, musical-előadásokat tartanak. Jó hír a turistáknak (és a soproniaknak), hogy a közelmúltban megnyílt a Múzeumnegyed is, amely egész nyáron látogatható. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...