Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az életben maradás szabályai...

| Tallózó

...tanulhatók. Sőt! Ahhoz, hogy a lehető legtovább és ami talán még ennél is fontosabb, a lehető legjobb egészségben éljük életünket, bizony meg is kell tanulnunk, alkalmaznunk is kell/ kellene ezeket a szabályokat.

Ahogy senki sem születik a gépkocsivezetés tudásával, és kezdetben mindenkit zavar, hogy két lába van „csak” arra a fránya három pedálra, úgy az élet szabályai sem maguktól értetődőek.

Jó lenne persze, ha az iskolában (néhány feleslegesebb ismeret helyett) a saját működésünkről kapnánk használható (!) ismereteket, de... Ha mondjuk, ez nem adott (ma nem adott), akkor legalább felnőtt fejjel és legkésőbb, amikor egy-két betegség közelébe érünk (vagy már azzal élünk), meg kellene tanulnunk, mit, hogyan és miért tegyünk. Persze ilyenkor már személyre szabott konkrétumokról kell beszélnünk orvosként is.

Kérdezzen és tanuljon bátran! Itt tényleg „a lét a tét”.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Az éltető szeretet erejével

2019. 12. 18. | Pluzsik Tamás

„Sopron, te lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok, akik már nemzedékek óta itt élnek, és azok is, akik elszakadtak Soprontól.