Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az életben maradás szabályai...

| Tallózó

...tanulhatók. Sőt! Ahhoz, hogy a lehető legtovább és ami talán még ennél is fontosabb, a lehető legjobb egészségben éljük életünket, bizony meg is kell tanulnunk, alkalmaznunk is kell/ kellene ezeket a szabályokat.

Ahogy senki sem születik a gépkocsivezetés tudásával, és kezdetben mindenkit zavar, hogy két lába van „csak” arra a fránya három pedálra, úgy az élet szabályai sem maguktól értetődőek.

Jó lenne persze, ha az iskolában (néhány feleslegesebb ismeret helyett) a saját működésünkről kapnánk használható (!) ismereteket, de... Ha mondjuk, ez nem adott (ma nem adott), akkor legalább felnőtt fejjel és legkésőbb, amikor egy-két betegség közelébe érünk (vagy már azzal élünk), meg kellene tanulnunk, mit, hogyan és miért tegyünk. Persze ilyenkor már személyre szabott konkrétumokról kell beszélnünk orvosként is.

Kérdezzen és tanuljon bátran! Itt tényleg „a lét a tét”.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Tradíció a pedagóguspálya

Tradíció a pedagóguspálya

2019. 11. 20. | Pluzsik Tamás

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a mondás, melynek igazságáért nem kell messzire menni Sopronban sem. A közeljövőben 92. születésnapját ünneplő, kiváló tanár és tankönyvíró dr. Zátonyi Sándornak az édesapja volt a példaképe. Ifj. Zátonyi Sándor folytatta a családi tradíciót.