Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vereség az utolsó pillanatban…

| Molnár Zoltán | Sport

A hétvégi fordulóban megszakadt az SC Sopron négymérkőzéses veretlenségi sorozata. A piros-fehér csapat a Bicskei TC otthonában az utolsó percben kapott góllal szenvedett 1–0-s fájó vereséget.

A bicskei csapat egyáltalán nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, a forduló előtt kieső helyről várta az összecsapást, így egyértelmű célja volt elmozdulni ebből a pozícióból. A soproniak kezdőcsapatában Mátyus János csupán egy helyen változtatott a múlt heti győztes felálláson. Az egymérkőzéses eltiltását letöltő Baranyai Norbert tért vissza a védelembe Koronczai Benjamin helyére.

Az első félidőben többségében mezőnyjáték folyt, így szinte nagyobb helyzet nélkül zárult a játékrész. A szünetet követően kicsit felpörögtek a játékosok, viszont nagyobb gólszerzési lehetőség a találkozó ezen szakaszában sem adódott. Már-már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a felek között, az utolsó percben azonban a bicskeieknek sikerült a kapuba találniuk, amivel a mérkőzést is megnyerték.

– Balszerencsés vereséget szenvedtünk, így sajnos a pontszerzés sem jött össze – értékelt Mátyus János vezetőedző. – Tanulunk a hibáinkból, a jövő héten pedig azon leszünk, hogy kijavítsuk azokat, és hazai közönség előtt újra győzni tudjunk. Az NB III. nyugati csoportjának mezőnye nagyon sűrű, a helyezések között csak pár pont van. A csapat jelenleg a 11. helyen áll a tabellán.

A bajnokság 12. fordulójában a soproniak hazai pályán fogadják majd a 18. helyen álló Puskás Akadémia FC II. együttesét. A mérkőzést október 17-én, vasárnap 16 órától rendezik a városi stadionban.

Óriási soproni siker! Balogh Botond, az SC Sopron korábbi játékosa csatlakozott a válogatotthoz és elutazott Angliába. A fiatal tehetség jelenleg a másodosztályú, olasz Parma színeiben játszik, az SC Sopronnál 2012 és 2015 között rúgta a bőrt.

Kapcsolódó cikkek

Legyőzték a világ legjobbját

Legyőzték a világ legjobbját

2023. 03. 08. | Papp Győző

„A világ talán legjobb női kézilabda-válogatottjával mérkőzik a világ egyik legjobb női kézilabda-válogatottja” – így harangozta be a média a soproni...