Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség az olasz tavaszban
Csákány Emőke jó játékkal segítette a Postást az elődöntő első mérkőzésén, ennek ellenére kikapott a csapat.

A Soproni Postás a Ronchetti-kupa elődöntőjében játszott 2002-ben

Vereség az olasz tavaszban

| Papp Győző | Sport

Folytatta európai körutazását a Soproni Postás – Tabán Trafik női kosárlabdacsapata a Ronchetti-kupában a 2001/2002-es idényben. Vologda után az elődöntőben Olaszország felé vette az irányt a csapat, a címvédő Famila Schio volt az ellenfele.

4. Itáliai tavasz és nemzetközi alakulat várta a Soproni Postás – Tabán Trafik női együttesét az olaszországi Schióban a Ronchetti-kupa-elődöntő első összecsapásán. A 25 Celsius-fokos hőmérséklet, a ragyogó napsütés a mérkőzést megelőző napon jó hangulatot teremtett a zöld-fehérek háza táján. A küldöttség az edzés előtt rövid sétát tett az olasz kisváros központjában.

A lelátón a mintegy száz Sopronból érkezett drukker kitett magáért, ugyanis a jelentős túlerő ellenére a két szurkolótábor hangpárbajával indult a mérkőzés. Az első negyedben a harmadik perc végén 6–6-ot mutatott az eredményjelző, utána azonban megléptek a hazaiak. Az első félidőben kialakult ötpontos soproni hátrány azonban egyenlő erők küzdelmét mutatta.

A harmadik tíz percben az olaszok nagyon pontosan dobtak, 39–28-ra elhúztak, Ambrusék viszont ismét csökkenteni tudták a különbséget. Óriási harc folyt a pályán a hajrában, s ebben a soproniak méltó partnerei voltak az esélyesebb olaszoknak, ám nem sikerült számukra tökéletes eredményt elérni a végére. A 16 pontos hátrány ugyan nem tűnt teljesen behozhatatlannak a visszavágóra, de azért túl volt azon a határon, ami nagy bizakodásra adott volna okot.

(Folytatjuk!)

Jegyzőkönyv: Família Schio – Soproni Postás – Tabán Trafik: 70–54

(20–15, 13–13, 22–17, 15–9). Ronchetti-kupa-elődöntő, 1. mérkőzés, 2002. március 20., Schio, 1500 néző. V.: Karussis (görög), Kaseratar (török).

Schio: ZIMERLE 12/3, Zocco 11/3, Karpova 5, NDIAYE 18, MCWILLIAMS 20. Cs.: Ballardini 4, Iglione, Arnetoli, Danzi. Edző: Aldo Corno.

Sopron: NAJDENOVA 14/6, Fodor 7/3, CSÁKÁNY 10/6, Sljahova 5/3, Sauer 4. Cs.: Englert,

AMBRUS 12, Russai 2. Edző: Meszlényi Róbert. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.