Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városi sakktorna diákoknak
Minden játékos öt alkalommal sakkozott egy társával a városi sakktornán. Fotó: Sportfelügyelet

Városi sakktorna diákoknak

| Sport

Mintegy hatvanan vettek részt múlt héten a városi általános és középiskolai alapfokú sakk egyéni tornán Sopronban.

A sportfelügyelet közösen szervezte az eseményt a SMAFC Sakk Szakosztályával – a sakkversenynek ezúttal a Roth-technikum kollégiuma adott otthont. A szervezők életkor alapján hat különböző kategóriában hirdettek versenyt, mindegyik korosztályban külön indulhattak a lányok és a fiúk.

– Örömmel tapasztaltuk, hogy az általános és a középiskolák többsége képviseltette magát a városi sakktornán – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Varga Péternek, a SMAFC Sakk Szakosztály vezetőjének a profi lebonyolításért. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbb lett a sakkozás a soproni fiatalok körében.


A diákok között úgynevezett svájci rendszerben zajlottak a sakkpartik. Ez azt jelenti, hogy öt fordulót rendeztek az egyes csoportokban, azaz minden játékos 5 alkalommal sakkozott egy társával, ez alapján dőltek el a helyezések. Számítógéppel sorsolták ki, hogy ki, melyik ellenfelével játssza a következő menetet. A partik 15–15 percig tartottak.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...