Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Várják a jelentkezéseket!

Várják a jelentkezéseket!

| Sport

Idén először rendezik meg városunkban a „Szépkorúak szerdája” elnevezésű sportfesztivált. Különlegessége, hogy a nyugdíjas korosztálynak szól, a lebonyolítása pedig hasonló a „Sportolj Sopron!” elnevezésű, nagysikerű sportrendezvényhez.

– A Magyar Szabadidősport Szövetséggel közös ez a nem mindennapi rendezvény, amelyre szeretettel várjuk a szépkorúakat – kezdte Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – A sportfesztiválon bárki, aki nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezik, azaz nyugdíjas magyar állampolgár részt vehet, azonban korcsoportok szerint elkülönítettünk kategóriákat: van 65 év alattiak, 66 és 75 év közötti, valamint 76 éves kor feletti besorolás. Mindig hangsúlyozzuk a mozgás fontosságát, ami kiemelten lényeges nyugdíjas éveinkben, hiszen a rendszeres mozgás garancia lehet arra, hogy minél több évet éljünk meg egészségesen.

A résztvevők rengeteg mozgásformát kipróbálhatnak: asztalitenisz, zsinórlabda, tollaslabda, sakk, kártyajátékok, tenisz, gerinctorna, foci és kosárlabda, floorball, lövészet (lézer), íjászat, darts. Ugyanakkor a csoportos órákon bekapcsolódhatnak a szenior örömtánc, fittlabda-tréning vagy épp a szenioraerobic-foglalkozásokba.

A Novomatic-arénában március 13-án 9 és 13 óra között rendezik meg a sportfesztivált, amelyen egy-egy mozgásforma kipróbálásakor a résztvevők pecsétet kapnak a pontgyűjtő lapjukra, 20 pecsét elérése esetén pedig garantáltan ajándékot vehetnek át.

Részvételi díj nincs, a nevezésre a verseny napján, március 13-án, szerdán 8:30-tól folyamatosan van lehetőség az aréna két bejáratánál felállított versenyirodában. A szervezők március 6-ig várják a legalább ötfős nyugdíjas szervezetek, klubok, baráti társaságok előnevezését. Az előnevezett csapatoknak – regisztrációs sorrendben – a rendezvény logójával ellátott pólót adnak ajándékba.

A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.