Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra pontok nélkül

| Molnár Zoltán | Sport

Az elmúlt hetekben nincs jó formában az SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata. Az utolsó két mérkőzésen pontok nélkül maradt az együttes, a javítás pedig a Kelen SC otthonában sem sikerült.

A forduló előtt az újonc Kelen SC két ponttal állt előttük, így egy esetleges győzelemmel az előzés is összejöhetett volna. A találkozót azonban a hazaiak kezdték jobban, és a 24. percben rögtön előnyhöz is jutottak. Ezt követően még az első félidőben újra a zöld-fehérek találtak a kapuba, így 2–0-s előnnyel mehettek pihenőre.

A szünet után akadt helyzet mindkét oldalon, de a soproni gól a cserék ellenére sem jött össze, a pontot az i-re pedig a Kelen tette fel egy hajrában szerzett 3. góllal, így magabiztos játékkal tartotta otthon a 3 pontot.

Mátyus János vezetőedző a mérkőzést követően már a jövőről beszélt. – Szembe kell nézni azzal, hogy a kiesés ellen küzdünk, ennek szellemében kell majd a jövő héten dolgozni és játszani – hangsúlyozta. – Az utóbbi hetek kudarcai miatt sajnos nagyon rossz helyzetbe hoztuk magunkat az utolsó 3 mérkőzésre, csak az lehet a célunk, hogy valamelyest kozmetikázzuk az elrontott szezont, és megpróbáljuk visszaszerezni a szurkolók bizalmát – folytatta Baranyai Norbert csapatkapitány. – A hétvégi mérkőzésnek csak így lehet nekimenni, és be kell bizonyítanunk mindenkinek, hogy ebben a csapatban több van, mint amit ebben a félévben mutattunk.

A következő fordulóban a megyei rivális ETO Akadémia látogat Sopronba. A győriek a tavalyi szezon megyei bajnokaként újoncai az NB III-nak, ahol jelenleg a 4. helyet foglalják el. A mérkőzést november 21-én, vasárnap 16 órakor rendezik a városi stadionban.


TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 14. FORDULÓ:

Megyei I. osztály: DAC Nádorváros – SFAC: 0–2
Megyei II. osztály: Beled SE – SVSE-GYSEV: 2–2
Megyei III. osztály: SFAC II: szabadnapos

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.