Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra Európa legjobbjai között
A Belgiumban elért győzelemnek köszönhetően biztossá vált, hogy Európa legjobb 8 csapata között van a Sopron Basket

Sopron Basket: győzelem az Euroligában és a bajnokságban is

Újra Európa legjobbjai között

| Rázó László | Sport

Újabb, idegenbeli győzelmével biztossá tette az Euroligában a playoff-szereplését a Sopron Basket. Roberto Iniguez tanítványai a belga Castors Braine után a Zalaegerszeg ellen is győzni tudtak.

A továbbjutás már korábban biztossá vált, a kérdés csak az volt, hogy az Euroliga rájátszásába is kvalifikálja-e magát a Sopron Basket. Nos, a lányok nagyot küzdöttek Belgiumban, de sikerült elérni a célt: nagyszünetben még a hazaiak vezettek három ponttal, de a meccs második félidejében, izgalmas csatában fordított a Sopron. A végeredmény: Castors Braine – Sopron Basket, 61–66. A győzelem egyben azt is jelentette, hogy Európa legjobb nyolc csapata közé került a soproni együttes, amely most már biztosan az Euroliga-rájátszásban folytathatja a küzdelmeket.


A bajnokságban szintén idegenben léptek parkettre a lányok, Zalaegerszegen aztán a sok utazás miatt kicsit fáradtabban mozogtak a soproni kosarasok. A ZTE a szünet utáni percekig tartotta a lépést, utána aztán ellépett ellenfelétől Roberto Iniguez együttese és a meccs végéig meg is tartotta előnyét. A végeredmény: ZTE-NKK – Sopron Basket, 51–64.


– Az Euroliga-meccsen nem játszottunk igazán jól, sok zavaró körülmény volt, de mindenen úrrá lettünk. A bajnokin érthetően fáradtabban mozogtunk, nagyon nehéz meccset tudtunk megnyerni, kiválóan küzdöttek a lányok – összegzett Roberto Iniguez.


A Sopron Basket szerdán Prágában lép parkettre, a meccs tétje az Euroliga-csoport második helyezése. Szombaton 16.15-kor pedig hazai rangadó következik a Győr ellen.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.