Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új edző – új taktika
Kostas Flevarakis csapata óriási küzdelemben minimális vereséget szenvedett Fotó: Németh Péter

SKC: egyenlő játék a Paks ellen az utolsó pillanatig

Új edző – új taktika

| Rázó László | Sport

Tovább formálódott a Sopron KC játékoskerete, a csapat viszont egyelőre nem tud győzni: ezúttal az Atomerőmű SE vitte el a bajnoki pontokat Sopronból.

Múlt héten újabb változások láttak napvilágot az SKC háza tájáról: Christian Jones helyére egy litván erőcsatár, a 203 centiméter magas Tauras Jogela érkezett. Emellett az is kiderült, hogy a klubvezetés megtalálta az együttes új irányítóját: James Kinney Szolnokon, Kecskeméten és Zalaegerszegen is játszott már, így komoly magyarországi rutinnal rendelkezik. A Paks elleni mérkőzésen még csak Jogela állhatott a csapat rendelkezésére, ennek ellenére jól kezdte a találkozót az SKC, elsősorban Carter kosaraival vezetett. Kostas Flevarakis vezetőedző debütáló, hazai mérkőzésén néhány perc alatt szép előnyre tett szert csapata, ezt azonban a Paks pillanatok alatt behozta. Az SKC-ban lehetőséget kapott a fiatal Élő Bálint és Fazekas Csaba, utóbbi szép betörése után tapsolt a publikum. Supola, majd Carter szerzett hármast, az SKC pedig hajszálnyival ellenfele előtt járt, szünetben egy pont volt a hazai előny (36–35).

Fordulás után nem változott a játék képe: Carter, Thompson Rivers és az új fiú, Jogela is gyűjtögette a pontokat, a kosarak felváltva estek. A meccs végén viszont néhány ponttal ellépett ellenfelétől az Evans által vezetett Atomerőmű, így a hajrában az egyenlítésért kellett küzdenie az SKC-nak. Másfél másodperccel a vége előtt Carter két pontjával ez sikerült is, a végén mégsem örülhettek a hazaiak: paksi időkérés után Evans dobott pontot a végső dudaszó pillanatában, ezt videózás után megadták a játékvezetők, így a vendégek örülhettek. A végeredmény: Sopron KC – Paksi Atomerőmű SE: 80–82.

– Büszke vagyok játékosaimra, hiszen a minimális vereség ellenére óriásit küzdöttek, a meccs bármelyik csapat javára eldőlhetett volna a végjátékban – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Erre a játékra lehet alapozni a jövőben. Szeretnék mindenkinek lehetőséget adni a csapatban, a szurkolóknak pedig külön köszönet a fantasztikus hangulatért.

Az SKC szerda este 6-kor a Falco KC Szombathely otthonában szerepel, majd december 5-én, csütörtökön szintén 18 órától a Kecskemétet fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.