Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

U16-os Eb-n szerepelt Csátaljay Barna

| Munkatársunktól | Sport

Városunkat és a Soproni Sportiskola Akadémiát képviselhette az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon Csátaljay Barna.

A fiatal számára hatalmas megtiszteltetés, hogy tagja lehetett a magyar válogatottnak, az Eb-n szerzett élmények pedig sok erőt, energiát adnak neki a folytatásban.

A kadett korosztály válogatott csapata már egy éve készült bővebb kerettel, amelynek az utolsó szűkítésig még egy soproni fiatal, Simon Balázs is tagja volt. Az Eb-t megelőzően hat hétig készült az együttes Székesfehérváron, így a kontinensviadalra igazi, egységes csapatként érkeztek meg Szarajevóba.

– Sajnos a csapat rosszul kezdte a tornát, több vereségbe is beleszaladtunk. Viszont pozitívum, hogy ezek után sem roppantunk meg, a helyosztók során az utolsó három meccsünket megnyertük, így végül a 17. helyen végeztünk. Az eredménnyel értelemszerűen nem voltam elégedett, a javuló játékunkkal annál inkább – mondta el a fiatal kosárlabdázó.

Csátaljay Barna hozzátette: a kontinenstorna lebonyolítása kifogástalan volt, rengeteg élménnyel gazdagodott az Eb ideje alatt. – Magamra ölthettem a nemzeti mezt, így képviselhettem hazámat, egyben Sopront és az egyesületet is. Amikor szólt a himnusz, igazán felemelő pillanat volt számomra, örök élmény, és rengeteg erőt ad a folytatásra. Nagyon sokat köszönhetek eddigi edzőimnek és családomnak, amelyet ezen a fórumon is szeretnék megköszönni – zárta Csátaljay Barna.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...