Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tájkerékpáros bajnoki futam
A tájékozódási kerékpárosok az országos bajnokság, valamint a magyar és az osztrák kupa futamain is indulhattak Fotó: Németh Péter

Tájkerékpáros bajnoki futam

| Rázó László | Sport

Múlt hétvégén városunk adott otthont a tájkerékpáros középtávú országos bajnokságnak. A soproni versenyzők az utánpótlás és a senior kategóriákban is szép eredményeket értek el.

Tájékozódási kerékpárosok vették birtokba múlt hétvégén a Nemeskúti úti vadászház környéki erdőket. A középtávú kategóriában országos bajnokságot rendeztek szombaton. Emellett szintén közép- és hosszútávú kategóriában magyar és osztrák kupafutamokat bonyolítottak le. Két nap alatt mintegy 320 versenyző állt rajthoz. 

– A tájékozódási kerékpár nagyon hasonlít a tájékozódási futáshoz. Itt is térképet kapnak a versenyzők, ez alapján kell minél rövidebb idő alatt teljesíteni a távokat – mondta el Molnár Tibor, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának szakosztályvezetője. – Fontos különbség, hogy a kerékpárosoknak kizárólag az erdei, illetve mezei utakon lehet közlekedni, a futók esetében nincs ilyen kikötés, ők bármilyen útvonalat választhatnak maguknak.

Molnár Tibor hozzátette: komoly eredmény, hogy a SMAFC a városi sportfelügyelettel közösen országos bajnokságot rendezhetett. A hazai ob futamain csak magyar versenyzők indulhattak, viszont a kupafutamokban nemzetközi volt a mezőny.

– Mintegy 120 osztrák versenyző látogatott Sopronba a múlt hétvégén, de volt cseh és litván indulónk is – hangsúlyozta Molnár Tibor. – A célunk természetesen az, hogy városunkban népszerűsítsük a tájkerékpározást – erre kiváló alkalom volt a két nap. Ausztriában már rendkívül közkedvelt ez a különleges sportág, reméljük, Sopron környékén is minél több kerékpáros kap kedvet az erdei, térképes bringázáshoz.

Az ob-n hét kategóriában hirdettek győztest. A soproni versenyzők közül Plájer Lajos a senior (M60) kategóriában bronzérmet szerzett, míg Mesics Botond a 15–17 évesek mezőnyében 6. lett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.