Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szép út végén keserű búcsú
A Postás egyik legjobbja ezen a mérkőzésen Ambrus Erzsébet (első sor b2) volt.

A Postás a Ronchetti-kupa elődöntőjében a Família Schióval játszott

Szép út végén keserű búcsú

| Papp Győző | Sport

Folytatta szereplését a Soproni Postás – Tabán Trafik női kosárlabdacsapata a Ronchetti-kupában a 2001–2002-es idényben. Az elődöntő első mérkőzésén Olaszországban kikapott a Família Schiótól, majd a visszavágás szándékával fogadta a címvédőt.

5. Meszlényi Róbert edző együttese már a legjobb nyolc közé jutással teljesítette a célt, de evés közben jött meg az étvágy, ezért nem szerettek volna megállni az elődöntőben sem. Igaz, a kinti meccsen összeszedett 16 pontos hátrány nehéz feladat elé állította a zöld-fehéreket a soproni visszavágó előtt.

A két WNBA-s csillaggal felálló olasz együttes kezdettől igyekezett tudatosítani, kettős győzelemmel akar továbbjutni. A vendégek remekeltek, a soproni lányok pedig képtelenek voltak felvenni a játék ritmusát. A szünetig tetemes hátrányba is került a Postás, már csak a leglelkesebb soproni szurkolók bíztak benne, hogy a kedvenceik esetleg fordítani tudnak. Sajnos, nem is tudtak, a találkozó folytatásában az olaszok örömkosárlabdával szórakoztatták magukat, és végül 28 pontos vereséget mértek a soproni csapatra. Meszlényi Róbert némi öniróniával állapította meg a meccs végén: – Tanulók voltunk a kosársuliban.

A „diákoknak” pedig a szokásoktól eltérően pihenés helyett edzést rendelt a meccs utáni délelőttön: úgy gondolta, a lányoknak kell egy kis ráadás…

A Postás – Tabán Trafik szereplése ebben a sorozatban véget ért: ha a búcsú nem is sikerült fényesre, a csapat a klub történetének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy bejutott a Ronchetti-kupa elődöntőjébe.

(Vége)

Jegyzőkönyv: Soproni Postás – Tabán Trafik – Família Schio: 53–81

(17–18, 10–26, 12–22, 14–15), Ronchetti-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés,

2002. március 27., Sopron, 1500 néző. V: Rakóczy (lengyel), Vuckovic (szlovén).

Postás: Najdenova 4, Csákány 2, Fodor 3/3, AMBRUS 15, SAUER 18. Cs.: Sljahova 6/3, Russai 1, Englert 4, Fűrész. Edző: Meszlényi Róbert.

Schio: Zotto 2, ZIMERLE 12/6, Ballardini 3/3, NDIAYE20, McWilliams 19. Cs.: KARPOVA 11/3,

Danzsi 4, VIGLIONE 10. Edző: Aldo Corno. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.