Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Stadionavató győzelemmel
A soproni városi stadion nagyszerű mérkőzéseknek volt a helyszíne. Fotó: Soproni Téma-archívum

2003. augusztus 31-én rendezték az első villanyfényes meccset

Stadionavató győzelemmel

| Papp Győző | Sport

Sopronban több évtizede a Káposztás utcai Textiles pálya, majd városi stadion képviseli a minőséget a létesítmények terén. Klubszínektől függetlenül itt játszik a város mindenkori első számú labdarúgócsapata.

Az SLC 1993-ban kissé váratlanul jutott fel az élvonalba, így a bajnoki rajtig gyors átalakításokat kellett elvégezni, hogy a sporttelep megfeleljen az első osztály követelményeinek. Később ennek a helyén jelentős állami támogatással épült fel a szurkolók által régen várt, modern, villanyvilágításos városi stadion.

2003. augusztus 31-én érthető volt a drukkerek lelkesedése, hiszen sporttörténelmi találkozó volt a Matáv Sopron és a Pécsi MFC összecsapása. Első alkalommal rendeztek ugyanis mérkőzést az új stadionban, ráadásul villanyfényest.

A létesítmény erre a napra nem készült el tökéletesen, de ideiglenesen átadták a nyugati lelátót is. Szinte telt ház volt, sokan kilátogattak a mérkőzésre. Az eső megkönyörült a résztvevőkön, s két órával a kezdés előtt elállt, így jó időben kezdődhetett a nagy jelentőségű találkozó. A Matáv mindent megtett a sikerért, és végül jó játékkal nyert az addigi éllovas Pécs ellen, megfosztotta veretlenségétől, és a soproni csapat a győzelmével átvette a vezetést a bajnoki tabellán. Húsz évvel ezelőtt futballünnepre készültek Sopronban és futballünnepet is csináltak a hazai játékosok azon az estén, méltóan avatva fel az új stadiont. A szurkolók rendkívül hálásak voltak ezért a diadalért. 

2003. augusztus 31., NB I. 5. forduló. Matáv FC Sopron – Pécsi MFC: 3–1 (2–0), Sopron, 4800 néző. V.: Juhos.
Sopron: Milinte – Grósz, Lambulics, Bagoly, Pető – Baumgartner, Lazics, Pintér (Balaskó 70. p.), Hanák (Cseke, 25.) – Sira (Tiber, 54.), Tóth M. Vezetőedző: Pintér Attila.
PMFC: Németh – Sipos, Bajúsz (Závoda, 42.), Dienes, Szabados – Berdó, Pavicsevics, Horváth S. (Montvai, 24.), Sketiani (Gaál, 62.) – Pest K., Mihalecz. Vezetőedző: Nagy Tamás.
Góllövők: Tóth M. (29., 67.), Baumgartner (39.), illetve Mihalecz (82.). 

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.