Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni szkanderbajnok
Matusek Miklós (j) a 65 kilogrammos súlycsoportban jobb és bal kézzel is országos bajnoki címet szerzett, ezzel kvalifikálta magát a májusi Európa-bajnokságra.

Egy-egy küzdelem tarthat 3 másodperctől akár egy percig is

Soproni szkanderbajnok

| Rázó László | Sport

Bajnoki címet szerzett a magyar szkander országos bajnokságon Matusek Miklós. A soproni sportoló a 65 kilogrammosok mezőnyében végzett az első helyen.

– Négy éve, 2018-ban kezdtem szkanderezni, előtte több sportágat is űztem: karatéztam, cselgáncsoztam, kipróbáltam a thai-bokszot és az erőemelést is – mesélte a most 42 éves sportoló. – Egy erőemelő barátom hívott szkanderezni, nagyon jó volt a hangulat, megtetszett, így ott ragadtam, azóta ezzel a sportággal foglalkozom.

Matusek Miklós korábban a 70 vagy 75 kilogrammosok között indult 40 év feletti, azaz masters kategóriában. A mostani ob előtt azonban sikerült lefogynia 65 kilóra, így a 21 év feletti teljes felnőtt mezőnyben versenyzett – és nyert.


– Baja mellett egy kistelepülésen, Madarason rendezték meg az ob-t – folytatta a soproni bajnok. – A lebonyolítás kieséses rendszerben történik, de egy vereséggel még nem ért véget a verseny, csak abban az esetben, ha valakit kétszer győztek le. A vigaszágon akár a döntőig is lehetett menetelni. Nekem kiválóan sikerült a versenyem, hiszen az összes meccsemet megnyertem, így szereztem jobb és balkézzel is országos bajnoki címet. A szkanderhez kiváló fizikum szükséges, gyorsnak és megfelelően technikásnak kell lenni, de mindennek az alapja az erő. Egy-egy küzdelem tarthat 3 másodperctől akár egy percig is, inkább az visz el több időt, hogy a játékvezetők megfelelően beállítják előtte a kezeket.

Mivel Miklós mindkét kezével megszerezte a bajnoki elsőséget, kvalifikálta magát a májusi Európa-bajnokságra. A sportoló elsősorban tapasztalatot szeretne gyűjteni a bukaresti versenyen. Kíváncsi arra, hogy milyen a nemzetközi mezőny, mennyivel erősebb, mint az itthoni. Matusek Miklós a büki Dóró Team színeiben versenyez, trénere, Dóró Zsolt egyben a magyar szövetségi kapitány is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.