Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron idén is díjazta sportolóit
Fotók: Filep István

Összesen több mint kétszáz elismerést osztottak ki a szombati gálán

Sopron idén is díjazta sportolóit

| Rázó László | Sport

35. alkalommal ismerte el városunk a legjobban teljesítő sportolóit – a nagyszabású sportgálát múlt vasárnap rendezték a Novomatic-arénában.

A 2023-as évben ismét rengetegen tudtak országos bajnokságon vagy nemzetközi megmérettetéseken, világbajnokságon, Európa-bajnokságon dobogós helyezéseket szerezni – nekik pedig járt az elismerés.

Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: komoly és szép hagyománya van a sportgálának városunkban, a rendezvényen pedig nemcsak a sportolók teljesítményét ismerik el, hiszen a jó eredményekhez szükséges a családok, szülők, edzők és sportvezetők támogatása, színvonalas munkája, ezért a köszönet nekik is jár. A város önkormányzata biztosítja a színvonalas létesítményi hátteret, és anyagilag is támogatja, hogy mindenki magas szinten mozoghasson, sportolhasson Sopronban.

Az idei sportgálán is különböző kategóriákban adták át az elismeréseket. A 2023. évi helyezések alapján a felnőtt–senior kategóriában 75 díjazott volt, az ifjúsági–junior korosztályban 63 egyéni és csapatelismerést ítéltek oda. A 2023-as év dobogós helyezései után 54 díjazott volt a gyermek–serdülő korosztályban, emellett elismerték a 2022/23-as tanév diákolimpián elért dobogósait is: 11 oktatási intézmény tanulóit díjazták.

Az okleveleket és gravírozott dísztálakat Sopron önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője adta át a sikeres sportolóknak.

A 35. Sportgálán a tehetséges fiatal zenészekből álló Mehringer együttes szórakoztatta a Novomatic-aréna közönségét.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.