Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: bravúros győzelem
Makinde London a Körmend elleni győztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában Fotó: Németh Péter

SKC: bravúros győzelem

| Rázó László | Sport

Emlékezetes mérkőzésen tudta legyőzni a Körmend együttesét a Sopron KC a hétvégén. Sabáli Balázs csapata hosszabbítás után egy ponttal nyert az ősi rivális ellen.

A Szolnok elleni biztató játék után optimistán várhatták a Körmend elleni rangadót a soproni szurkolók. Annál is inkább, mivel a csapat légióskerete kiegészült: Lawrence Gilbert helyére Makinde Londont igazolta le a klub. A mérkőzésen a Warner–Lemar duó ismét kitett magáért: tripláikkal hamar vezetést szerzett az SKC, Dénes kosarainak köszönhetően pedig már 15 pont volt a soproni előny. Ez csak fokozta az amúgy is fantasztikus hangulatot a Novomatic-arénában. A nagyszünetig Csorvási és Ferencz pörgött fel leginkább a vasi együttesből, ennek köszönhetően kicsit csökkent a különbség a két csapat között (39–27). 

A szünet után tovább zárkózott a Körmend, Takács hárompontosa azonban ismét tíz pont feletti hazai előnyt jelentett. A találkozó hajrájában jött soproni szempontból a feketeleves: az SKC mindössze 9 pontig jutott az utolsó negyedben, a Körmend pedig elkapta a fonalat: Hammonds hárompontosa egalizálta az eredményt, amely már nem változott az utolsó másodpercekben. Jöhetett a hosszabbítás!

Az extra játékidőt a hazaiak kezdték jobban, de fordított és vezetett is két ponttal a Körmend. A slusszpoén azonban ezután következett, Warner vezetésével visszavette az előnyt a Sopron, Dénes labdaszerzései után Lemar büntetőzött kiválóan, így végül óriási izgalmakat követően egy ponttal nyert a Sabáli legénység. A végeredmény: Sopron KC – Egis Körmend, 80–79.

– Mindkét csapatnak gratulálok a mai teljesítményhez – mondta Sabáli Balázs, az SKC vezetőedzője. – Döntőnek az bizonyult, hogy nálunk volt két extra teljesítmény Warner és Lemar részéről. Külön köszönet mindkét szurkolótábornak, fantasztikus hangulatot teremtettek az arénában. Ebből a győzelemből építkeznünk kell és erőt meríteni, hogy további sikerekkel elérhessük célunkat.

Az SKC szombaton 18 órától a Kaposvár KK otthonában lép parkettre.

London Sopronban

Ismét öt légiós áll Sabáli Balázs rendelkezésére: a Sopron KC a tervezettnél egy héttel később, de feltöltötte a maximális ötre külföldi játékosai számát.

Az SKC új légiósa az amerikai Makinde London, aki az idei évben tölti első szezonját Európában. A 22 éves játékos kiváló adottságokkal rendelkezik: 208 centiméter magas és mintegy 100 kilogramm. Amerikai egyetemi csapatának utolsó évében meccsenként átlagosan csaknem 14 pontot szerzett és több mint öt lepattanót gyűjtött. Az idei szezon első felét Olaszországban töltötte: a másodosztályú FCL Contract Legnano együttesében pattogtatott. Meccsenként átlagosan 27 perc játéklehetőség jutott neki, ez idő alatt 11,7 pontot és 5,6 lepattanót szerzett.

Az SKC vezetőedzője, Sabáli Balázs úgy fogalmazott: bízik abban, hogy a kiváló felépítésű kosárlabdázó komolyan tudja segíteni csapata játékát, hiszen magassága ellenére atletikus testalkatú, és a kinti dobásai is veszélyesek. Makinde London első soproni meccsén 8 pontot és 4 lepattanót szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.