Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rutinos játékosok között
– Tavalyhoz képest sokkal többet játszom, ennek köszönhetően nagyobb önbizalommal is lépek pályára – nyilatkozta lapunknak Böröndy Vivien (labdával). Fotó: Németh Péter

Böröndy Vivien: Idén folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtanom

Rutinos játékosok között

| Rázó László | Sport

27 évesen a Sopron Basket rutinos játékosai közé tartozik Böröndy Vivien. Az irányító és hátvéd poszton is bevethető kosaras azt mondja: az idei, megfiatalított együttesben megváltozott a szerepe, nagyobb az elvárás vele szemben, folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtania.

– Nyáron komoly fiatalításon esett át a Sopron Basket kerete, neked személyesen miben változott a helyzeted?

– Amikor nyáron egyeztettünk Török Zoltán ügyvezetővel, már tudtam, hogy idén nem lesz euroligás szereplés, viszont több idő jut az edzésekre, egyéni képzésekre. Fiatal csapattal vágtunk neki a szezonnak, én pedig 27 évesen akarva-akaratlanul a rutinos kosárlabdázók közé kerültem. Kérte is tőlem a klubvezetés, hogy járjak elöl jó példával, mutassam meg a fiataloknak, hogy soproniként hogyan lehet bekerülni a nagycsapatba. Próbálom egyengetni azon játékosok útját is, akik a felnőtt kerettel edzenek, de idén először szerepelnek a legmagasabb osztályban.

– Láthatóan sok játéklehetőséget kapsz az idei bajnoki mérkőzéseken, hogy éled meg ezt a helyzetet?

– Tavalyhoz képest sokkal többet játszom, így nagyobb önbizalommal is lépek pályára. Az előző szezonban rengeteget tanultam, hiszen Euroligában szerepelhettem, a szakmai stábnak köszönhetően pedig sokat fejlődött a játékom, úgy érzem, magasabb szintre léptem. Idén már komolyabbak az elvárások is velem szemben, a rutint arra kell használnom, hogy állandósítsam a jó formámat.


– Nyáron folyamatosan játszottál a női 3×3-as magyar válogatott színeiben. Hogy sikerült az idei kinti szezon?

– Mintegy tíz tornán vettünk részt a lányokkal, a Woman Series kiírásában elég sok ranglistapontot szereztünk. Ennek köszönhetően jövő áprilisban megkezdhetjük a selejtezőket a párizsi olimpián való részvételért. Azonban ezzel együtt azt kell mondanom, hogy nem úgy alakult a nyári szezon, ahogy terveztük: sajnos a bécsi világbajnokságon kiestünk a csoportmeccsek során, és az Eb-n sem sikerült továbbjutni.

– Nyilván figyelemmel kísérted a magyar női kosárlabda-válogatott soproni mérkőzését is, hogy láttad szakmai szemmel a városunkban rendezett találkozót?

– Természetesen ott voltam a csarnokban, nagyon drukkoltam a lányoknak, és örültem annak, hogy ilyen magabiztos győzelmet arattak a szlovénok felett. Végig a magyar együttes irányította a játékot, megérdemelte a csapat a győzelmet. Nagyon bízom abban, hogy februárban is bravúr eredmények születnek magyar szempontból, abban pedig biztos vagyok, hogy a soproni drukkerek fantasztikus hangulatot teremtenek az aréna lelátóján.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.