Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Oluja a Postás árnyékában
Eördögh Edit a Soproni Postás egyik legjobb játékosa volt.

A zöld-fehérek 1998-ban kiléptek az európai kupaporondra

Oluja a Postás árnyékában

| Papp Győző | Sport

Új néven, megerősített játékoskerettel kezdte az 1998/99-es idényt a Soproni Postás – Omega Tabak női kosárlabdacsapata, amely a magyar bajnokság bronzérmeseként az év őszén – története során először – kiléphetett az európai kupaporondra.

A Ronchetti-kupa H csoportjában a soproniak a bolgár bajnok Szófia Kremikovcit fogadták az első mérkőzésen október 7-én. A hazaiak győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség.

Soproni Postás – Omega Tabak – Kremikovci Sofia: 70–49 (32–26). Sopron, 800 néző. V.: Bikovsky (macedón), Skourti (görög). Postás: SZENES 9/3, EÖRDÖGH 23/6, VERES 14, Bellovai, AMBRUS 16. Cs.: Nitulescu 6, Fodor, Ördög 2. Edző: Meszlényi Róbert.

A Postás nemzetközi bemutatkozása tehát sikeres volt, s legközelebb egy hét múlva Újvidéken léptek volna pályára a Vojvodina ellen. A délszláv helyzet miatt azonban több szempontból sem tűnt biztonságosnak egy jugoszláviai utazás, ezért felcserélték a pályaválasztói jogot, Sopronban 74–51-re győzték le az újvidéki gárdát.

Nem sokkal később aztán a zöld-fehérek már pályára léphettek Jugoszlávia második legnagyobb városában, annak is impozáns sportközpontjában. Nyugodtan készülődhettek, ugyanis az újvidéki végeredménytől függetlenül megnyerték a H csoport küzdelmeit.

A péterváradi vár sok nagy csatát látott már, ám akkor este csak egy csendes soproni kupagyőzelmet jegyezhettek fel a krónikások. Amikor negyedórával a meccs kezdete előtt még csak néhányan lézengtek a nézőtéren, sejteni lehetett, hogy a soproniaknak elsősorban nem a hangorkánnal kell megküzdeniük. Gondot okozott viszont a parkett – nehézkesen pattant fel róla a labda –, a kezdetben óriási elszántsággal küzdő hazai gárda és sok bosszúságot a bírópáros ténykedése. A Postás azonban a második félidőre a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, és végül 68–60-ra magabiztosan nyert. Oluja szerbül vihart jelent. A vihar lehet vonzó is, vérpezsdítő is, kellemes is, szőke is, jó hangú is. Oluja ugyanis énekesnő, és Újvidék kedvence. Az előadását mi is élvezhettük, de aznap este a magyar lányok el tudták homályosítani…

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.