Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Öklök harca a ringben
A jótékonysági küzdősportgálán színvonalas mérkőzéseket láthattak a nézők Fotó: Németh Péter

Sopront a Gyevát SE képviselte a küzdősportgálán

Öklök harca a ringben

| Rázó László | Sport

Autizmussal élő és Asperger- szindrómás ­gyermekeket támogattak idén a Krav Maga SC által szervezett jótékonysági küzdősportgálán. A rendezvényen amatőrök és profi sportolók is ringbe szálltak.

A Vasvillában lebonyolított hétvégi jótékonysági küzdősportgálán 22 mérkőzést rendeztek, amelyek közül hat esetben profi, nemzetközi versenyzők mérték össze erejüket. Több nemzet is képviseltette magát, Sopronból a Gyevát Ökölvívó Egyesületből érkeztek versenyzők. 

A gála megnyitóján dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: a sport megtanít bennünket arra, hogy küzdjünk a céljainkért. A városi tanácsnok reményét fejezte ki, hogy ezt a magas színvonalú, nemes célokat szolgáló sport­eseményt minden évben meg tudják majd rendezni.

A II. Soproni Boii Kelta Nemzetközi Küzdősportgála védnöke Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője volt.

– A gála kiválóan sikerült, idén is tudtuk népszerűsíteni a különböző küzdősportokat – mondta el Gőgh Zoltán, a Krav Maga SC Sopron elnöke.

– Amatőrök és profik is szorítóba léptek, a nézők komoly és színvonalas mérkőzéseket láthattak. A bevételt az autizmussal élő és Asperger-szindrómás gyermekek szülei számára szervezett szülői tréning lebonyolításához ajánlottuk fel. Az aktualitást az adta, hogy az Autitok Egyesület épp a gála hétvégéjén szervezte meg a foglalkozást az érintett szülők számára.

A sportvezető hozzátette: az egykor településünkön élő kelták tiszteletére rendezik mindig a gálát a tavaszi napforduló hetében.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.