Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyílt nap a Fertőn
Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Go Boating Day-t a Fertő tónál Fotó: Leczovics Zsolt

Nyílt nap a Fertőn

| Munkatársunktól | Sport

Idén is sok iskolás ismerkedhetett meg a vízi sportok különleges világával a Fertő tónál: június elején már negyedik alkalommal rendezték meg a Go Boating Day elnevezésű programot.

A Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett országos programsorozathoz az idei évben is csatlakozott a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség és a városi sportfelügyelet.


– Nagy öröm számunkra, hogy idén is megszervezhettük a Go Boating Day-t a Fertő tavon – mondta el Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – Öt iskola csatlakozott a felhívásunkhoz, több mint 150 gyermeket láttunk vendégül a vitorlástelepen. Ez azért is fontos számunkra, mert a fiatalok megismerkednek az itteni sportolási lehetőségekkel, és elképzelhető, hogy ezután csatlakoznak hozzánk. Természetesen nagy szeretettel várjuk őket!


A sportvezető hozzátette, a sportfelügyelettel közösen megtartott rendezvényen többféle programot állítottak össze. Lehetett nagyhajóval vitorlázni, rendeztek ügyességi vetélkedőt az optimist hajóosztályban, emellett motorcsónakozás, evezés, sorverseny és elméleti kvízvetélkedő is várta az iskolásokat.


– Sajnos a szél nem volt kegyes hozzánk, de legalább az eső elkerült bennünket. Kora délután egy közös ebéddel zártuk a vízi sportok napját, a rendezvény idén is kiváló hangulatban telt a Fertő tónál – zárta Domonkos Szilárd.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...