Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Női kosár: kiváló főpróba
A Krasznai-emlékmeccset, így a kupát is a Sopron Basket nyerte Fotó: Németh Péter

Sok fault és kevés pont jellemezte az olaszok elleni meccset

Női kosár: kiváló főpróba

| Rázó László | Sport

Kiválóan sikerült a bajnoki rajtot megelőző főpróba a Sopron Basket női csapata számára. Roberto Iniguez együttese 5 ponttal legyőzte az olasz bajnokság tavalyi bronzérmesét, az Umana Reyer Venezia együttesét.

A férfiaknál a korábbi héten Krasz­­nai-emléktornát, a hölgyeknél múlt hétvégén emlékmeccset rendeztek. Az átalakított és új szakmai stábbal dolgozó Sopron Basket kemény ellenfelet választott az utolsó felkészülési találkozóra, hiszen az erős, az olasz pontvadászat bronzérmese ellen lépett pá­­lyá­­ra. A sop­­roni csapat a fiatal Dubei Debórával a kezdőben lépett pá­­lyára, és magukhoz is ragadták a kezdeményezést: az első negyed végére öt ponttal vezettek Fegyvernekyék. A má­­sodik negyed hosszú kosárcsendje után ismét a Sopron percei jöt­­­­­­­­tek: Böröndy és Crvendakic pont­­jaival a szünetre 9 pont lett a különbség.

A fordulás után sem esett sok pont a meccsen, a hazai előnyt tartotta a Sopron Basket. A zá­­ró felvonásban Dubei gyors kosaraival tíz pont fölé nőtt a kü­­lönbség. Sok fault és kevés pont jellemezte a meccset a továbbiakban is.

A velencei csapat négy pontra zárkózott fel, azonban Crven­da­kic egy hárompontost szerzett, majd a dobás közben elkövetett szabálytalanságért járó büntetőt is bedobta, így megőrizte előnyét a hazai csapat. A végeredmény: Sopron Basket – Umana Reyer Venezia, 56–51.

A Krasznai Kupát így a Sopron Basket nyerte, a meccs legér­­tékesebb játékosa Aleksandra Crvendakic lett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.