Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nem sikerült a bravúr
A Körmend elleni vereség után Sabáli Balázs arról beszélt, hogy nem vitatja a vendégek győzelmét, ugyanakkor a játékvezetői hibák fontos pillanatokban sújtották csapatát Fotó: Németh Péter

Szombaton a Debrecen vendégeként folytatja az SKC

Nem sikerült a bravúr

| Rázó László | Sport

Megszorongatta, de legyőzni nem tudta a bajnokság egyik nagy esélyesének számító Körmendet az SKC. A vasi csapat elleni mérkőzésen óriási hangulat volt a Novomatic-arénában.

Az első hazai meccs fantasztikusan indult soproni szempontból: villámgyorsan tíz pontot dobott az SKC, amire nem volt válasz körmendi oldalról. A tízet számláló hazai szurkolók öröme azonban korai volt, hiszen a Körmend kapcsolt és az első negyed végére fordított is az álláson. A vendégektől Vardano és Keller is extra teljesítményt nyújtott, nagyszünetre így nyolcpontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (34–42).

Az apró termetű soproni irányító, Pitts ez alkalommal is kiválóan kosárlabdázott, hátán vitte a csapatot, betörésekkel, hármasokkal és fontos gólpasszokkal segítve együttesét. Csökkent a különbség a két csapat között, de hiába játszott a meccs végén ­Thompson is extázisban, az őrült hajrában három pontnál közelebb nem került riválisához a soproni együttes. A végeredmény: Sopron KC – Egis Körmend: 80–84.

– Megérdemelt a Körmend győzelme, többet hibáztunk és egyénieskedtünk, mint legutóbb – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – De a játékvezetők fontos pillanatban sajnos olyan hibával sújtottak bennünket, ami meghatározó volt, hiszen elveszítettük a ritmusunkat.

A csapat szombaton 18 órától Debrecenben, a DEAC vendégeként lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.