Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Nem sikerült a bravúr
A Körmend elleni vereség után Sabáli Balázs arról beszélt, hogy nem vitatja a vendégek győzelmét, ugyanakkor a játékvezetői hibák fontos pillanatokban sújtották csapatát Fotó: Németh Péter

Szombaton a Debrecen vendégeként folytatja az SKC

Nem sikerült a bravúr

| Rázó László | Sport

Megszorongatta, de legyőzni nem tudta a bajnokság egyik nagy esélyesének számító Körmendet az SKC. A vasi csapat elleni mérkőzésen óriási hangulat volt a Novomatic-arénában.

Az első hazai meccs fantasztikusan indult soproni szempontból: villámgyorsan tíz pontot dobott az SKC, amire nem volt válasz körmendi oldalról. A tízet számláló hazai szurkolók öröme azonban korai volt, hiszen a Körmend kapcsolt és az első negyed végére fordított is az álláson. A vendégektől Vardano és Keller is extra teljesítményt nyújtott, nagyszünetre így nyolcpontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (34–42).

Az apró termetű soproni irányító, Pitts ez alkalommal is kiválóan kosárlabdázott, hátán vitte a csapatot, betörésekkel, hármasokkal és fontos gólpasszokkal segítve együttesét. Csökkent a különbség a két csapat között, de hiába játszott a meccs végén ­Thompson is extázisban, az őrült hajrában három pontnál közelebb nem került riválisához a soproni együttes. A végeredmény: Sopron KC – Egis Körmend: 80–84.

– Megérdemelt a Körmend győzelme, többet hibáztunk és egyénieskedtünk, mint legutóbb – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – De a játékvezetők fontos pillanatban sajnos olyan hibával sújtottak bennünket, ami meghatározó volt, hiszen elveszítettük a ritmusunkat.

A csapat szombaton 18 órától Debrecenben, a DEAC vendégeként lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.