Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
NB III: Textiles osztályozó
A Textiles csapata. Hátsó sor balról: Plavecz, Horváth Gábor, Kiss, Áldozó P., Pete, Csontos. Első sor: Németh II, Németh I, Fendrik, Mészáros, Molnár, Horváth Géza, Kristály.

A fiatalabb, jobb erőben lévő soproni csapat megérdemelten nyert

NB III: Textiles osztályozó

| Papp Győző | Sport

A Soproni Textiles kétpontos előnnyel nyerte meg az 1976/77. évi megyei labdarúgó-bajnokságot. Az utolsó fordulóban 6–0-ra győzte le a Kapuvári Spartacust, ezen a mérkőzésen elbúcsúztatták a visszavonuló Oláht, aki már nem is vett részt az osztályozón, melyen az NB III-ba jutás volt a tét

A kék-fehéreket a XIII. csoportba sorolták a tavasszal még harmadosztályú Motim TE-vel és Győri Dózsával.

Az első körben Csornán ezernyolcszáz néző előtt a Motim TE volt a soproniak ellenfele. Meglepetésre Molnár (2) és Németh II góljaival a Textiles 3–1-re legyőzte az esélyesebbnek tartott riválist. 1977. június 26-án következett a második összecsapás a Rábaköz fővárosában, ezúttal a győri belügyi csapat, a Dózsa ellen. Hatalmas volt az érdeklődés, gépkocsikaravánok szállították a meccsre mindkét együttes szurkolóit. Össze is gyűltek közel háromezren.

Poór Lajos edző ebben az összeállításban kezdette a Textilest: Mészáros – Plavecz, Horváth II, Kiss, Pete – Fendrik, Horváth I – Németh II, Molnár, Németh I, Kristály. Később Kristály helyére Csontos állt be.

A lilák egy öngóllal szerezték meg a vezetést az első félidőben, majd kevéssel a szünet után büntetőből egyenlített a soproni együttes. Nem sokáig tartott azonban az örömük, mert Csidei szólója után Halasi ismét bevette a kapujukat. Később Németh II egalizálta az eredményt, ami a rendes játékidőben már nem változott, jöhetett a hosszabbítás. Előbb Fendrik lőtt laposan a győri kapuba, majd Németh I a félpályától elviharzott a szélen, a tizenhatosnál bekanyarodott, s Tasnádit kicselezve a kiinduló Eller mellett lőtt a jobb sarokba. Ezzel kialakította a 4–2-es végeredményt.

Az első félidő ugyan a Dózsáé volt, a második játékrészben azonban a lelkesebb soproni gárda kezdeményezett többet, s a négy gólon kívül jócskán maradtak ki helyzetei. A fiatalabb, harcosabb, jobb erőben lévő Textiles megérdemelten nyert, és ezzel egy szinttel feljebb lépett.

Osztályozók az NB III-ért, XIII. csoport, végeredmény: 1. Soproni Textiles SE 2 mérkőzés (7–3) 4 pont, 2. Motim TE 2 (5–5) 2, 3. Győri Dózsa 2 (4–8) 0.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.