Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Micsoda húsvéti ünnep!
Az MKB-Euroleasing 2007-ben kupagyőztes csapata.

Először 2007-ben lett kupagyőztes a soproni női kosárlabdacsapat

Micsoda húsvéti ünnep!

| Papp Győző | Sport

A közelmúltban a Sopron Basket megszerezte története 12. Magyar Kupa-győzelmét. Idézzük fel az elsőt, amit tizenhét évvel ezelőtt ünnepelhettek a zöld-sárgák akkor még MKB-Euroleasing néven!

„Ha én elhozom a négyesdöntőt, ők elhozzák az irodámba a kupát”– így szólt 2007-ben a fogadalom, amelyet Török Zoltán és a játékosok tettek egymásnak. A rendezést sikerült is elnyerni, így a továbbiakban már a csapaton volt a sor.

Húsvét vasárnapján tartották az elődöntőket a felújított MKB Arénában. A soproniak lélektani előnyben kezdtek a MiZo Pécs ellen, ugyanis néhány nappal korábban a bajnokságban legyőzték a nagy riválist. Sokan előrehozott döntőnek tartották a két legnagyobb esélyes összecsapását, a sportág hazai történetében a soproniak és a pécsiek versenyfutásáról szólt az évtized. Az elődöntőben remekelt a hazai együttes, kiélezett csatában 57–53-ra győzött.

Hétfőn este ismét teljesen megteltek a lelátók. Nem csoda, hiszen a leghűségesebb város kedvenceinek még sohasem volt akkora esélye a Magyar Kupa elnyerésére. Sokáig ment is minden a soproniak által elképzeltek szerint, a csapat előnye már a félidő vége előtt túllépte az álomszerű, húszpontos határt. A szünetben sokan úgy érezték, ezt a találkozót nem lehet elbukni. A meccs vége aztán váratlanul izgalmas lett, valószínű, a Pécs elleni csata túl sokat kivett a Sopronból. Feltámadt a Szeged, de Székely Norbert edző tanítványai pazar első félidei játékuknak köszönhetően végül 76–70-re nyertek.

Székely Norbert a régmúltra is célozva így nyilatkozott: – Krasznai Feri bácsi óta mindenki ezt kívánta a városban. Újra kupagyőztes csapata van Sopronnak!

Az aranyérmes játékosok: Németh Bernadett, Honti Kata, Károlyi Andrea, Albena Branzova, Ivana Matovics, Horváth Zsuzsa, Cserny Réka, Eördögh Edit, Olekszandra Radulovics Gorbunova.

– A kupagyőzelem legfontosabb üzenete, hogy sohasem adtuk fel, és sohasem adjuk fel – mondta az első Magyar Kupa-siker után Török Zoltán ügyvezető. Az üzenete napjainkra is érvényes.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.