Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megtalálja a helyét a pályán
– Egyéni célom, hogy mindig 100 százalékot nyújtsak a pályán – nyilatkozta Papp Klaudia (labdával). Fotó: Németh Péter

Papp Klaudia: Szeretnék bajnoki címet nyerni a Sopron Baskettel

Megtalálja a helyét a pályán

| Rázó László | Sport

Nagyon jól érzi magát a Sopron Basketnél, és szeretne még inkább meghatározó szerepet betölteni a csapat életében Papp Klaudia. A rutinos irányító azt mondja: sok van még hátra a bajnokságból, a soproni csapatban pedig több van, mint amit jelenleg a tabella mutat.

– Korábban játszottál a ­BEAC-nál, Győrben és több évig a Vasasnál is. Mekkora ugrás a karrieredben, hogy Sopronba szerződtél?

– Nagyon örültem a megkeresésnek, mindig úgy tekintettem a Sopron Basketre, hogy karrierem csúcsát jelentené, ha ebben a csapatban szerepelhetnék. Reménykedtem, hogy egyszer sikerül itt játszanom, és boldog vagyok, hogy az idei szezonra ez összejött.

– Mennyire jöttek be a számításaid, hogy érzed magad a Sopron Basketnél?

– Nagyon jól érzem magam! Kiváló a közösség, az edzői stáb, és minden körülmény nagyon profi, jól szervezett. Nagyon tetszik minden, a játékosoknak tényleg csupán azzal kell foglalkozniuk, hogy a legjobb tudásuk szerint kosárlabdázzanak.

– Mik az erősségeid, mennyire tudtad ezeket kamatoztatni az eddigi mérkőzéseken?

– A gyorsaságomat és agresszív védekezésemet emelem ki elsősorban. Ezeket próbálom beilleszteni a játékunkba, úgy érzem, kezdem egyre jobban megtalálni a helyem a pályán, és kamatoztatom ezeket a képességeket.

– Hogyan értékeled a csapat eddigi szereplését, mennyire van helyén az idei Sopron Basket a bajnoki tabellán?

– Sajnos nem kezdtük túl jól a szezont, voltak nem várt vereségek is. Ettől függetlenül még nem ért véget a bajnokság, karácsony óta nagyon keményen edzünk minden nap és minden héten, hogy ezen változtatni tudjunk a szezon végére. Úgy gondolom, kicsit csalóka az eddigi helyezésünk, biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal több van bennünk.

– Mire lehet képes az idei csapat, és mik az egyéni céljaid?

– Úgy gondolom, idén is van esély a bajnoki címre, ehhez viszont tényleg nagyon keményen kell edzeni és minden mérkőzést komolyan venni. Nagyon szeretnék bajnokcsapat tagja lenni, ebben az együttesben pedig idén is benne van ez a lehetőség. Egyéni célom, hogy mindig 100 százalékot nyújtsak a pályán, fontos, hogy egyre több percet töltsek hasznosan a játéktéren. Hosszabb távon pedig szeretnék meghatározó játékosa lenni a Sopron Basketnek.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.