Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lezárult a kispályásfutball-szezon
Összességében színvonalas, sportszerű bajnoki szezont zártak idén a kispályás labdarúgók – az 1. osztály felsőházi bajnokságát a JGB Muki Football Team (j) nyerte meg. Fotók: Németh Péter

A tavaszi szezonban a sok eső miatt több focimeccset is halasztani kellett

Lezárult a kispályásfutball-szezon

| Sport

706 mérkőzés, 3782 gól – lezárult a kispályáslabdarúgó-szezon városunkban. A „király kategóriát”, azaz az 1. osztály felsőházi bajnokságát a JGB Muki Football Team nyerte meggyőző fölénnyel.

Hétről hétre a Kurucdombon és a tóparti pályán rúgták a bőrt a soproni focisták. Az idei kispályás bajnokságot is négy osztályban, alsó-, valamint felsőházzal hirdették meg. Az 1. osztály felsőházi bajnokságát magabiztosan nyerte a JGB Muki Football ­Team. Az 1. osztály alsóházában már sokkal szorosabb volt a verseny, hiszen a bajnok DA Faktor és a második helyen végző Kwik Fit Kft. között pontegyenlőség alakult ki.

A 2. osztályban nagy csatát vívott a végső győzelemért a Szecsebama és a Tibor és haverjai, végül előbbi együttes két ponttal meg tudta nyerni a bajnokságot.

A harmadosztály felsőházában gyakorlatilag nem volt ellenfele a Bogya Bt. együttesének, hiszen magabiztosan, huszonegy ponttal előzte meg a bajnokcsapat a második helyet megszerző Jereván-Aramis FC-t.

Nagy küzdelmet hozott a 3. osztály alsóháza, ebben a kiírásban is azonos pontszámmal végzett két csapat, a bajnoki elsőséget végül az Ünneprontók együttese szerezte meg az Esély SE előtt.

A szenior 1. osztályban a Sport Söröző II. együttese végzett az élen, megelőzve a Szecsebamát.

– A tavaszi szezonban meggyűlt a bajunk az időjárással, szerencsére időben kezdtük a bajnokságot, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen 4–5 játéknap is elmaradt a sok eső miatt – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – Összességében színvonalas, sportszerű bajnoki szezont zártunk, a mérkőzések kiváló körülmények között zajlottak, hiszen a Kurucdombon két műfüves pálya, a tóparti helyszínen pedig egy műfüves és egy salakos pálya áll a csapatok rendelkezésére.

A bajnokság záróeseménye volt a díjkiosztó ünnepség, amelyen Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a kispálya legjobb csapatait.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...