Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Korcsolya-éremeső
Sikeresen szerepeltek a Liu testvérek. FOTÓ: MTI – CZEGLÉDI ZSOLT

Korcsolya-éremeső

| Sport

A magyar csapat minden idők legeredményesebb szereplésével, hat éremmel, három arannyal és három ezüsttel zárta a vasárnap véget érő rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságot Dordrechtben.

Magyarországnak eddig csak egy világbajnoki aranyérme volt, még 2016-ból, Liu Shaolin Sándor révén. Ezt sikerült most megnégyszerezni. Szombaton Liu Shaoang 500 méteren győzött, testvére a B-döntőt megnyerve ötödik lett. Vasárnap az 1000 méteres fináléban kettős magyar siker született, Liu Shaolin Sándor ért elsőként célba, mögötte Liu Shaoang. 

A testvérpár összetettben is duplázott, csak fordított sorrendben, a 3000 méteres szuperdöntő után Liu  Shaoang végzett az összetett élén, ezzel Magyarország első összetett világbajnoki címét szerezte meg. Liu Shaolin Sándort megzavarta egy csengetés, így az utolsó kör előtt kiengedett, végül harmadik lett. A férfi váltó ezüstérmesként zárt. A nőknél 1000 méteren Jászapáti Petra 7., Kónya Zsófia 28. lett, a váltó a hatodik helyen végzett. Magyarországot csak a házigazda Hollandia előzte meg az éremtáblázaton.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.