Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készül a válogatott meccsre
Varga Alíz (labdával) abban bízik, hogy a magyar együttes jól kezdi a 2025-ös Eb-kvalifikációs csoportmeccseket. Fotó: MKOSZ/FIBA

Varga Alíz: Remélem, fergeteges hangulatban játszunk Sopronban

Készül a válogatott meccsre

| Rázó László | Sport

November 9-én a Novomatic-arénában lép pályára a magyar női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitány a 17 fős bő keretbe három soproni játékost jelölt: Határ Bernadett, Sitku Zsuzsanna és Varga Alíz is meghívót kapott. Utóbbi játékossal beszélgettünk.

– Milyen esélyekkel lép pályára a magyar válogatott Szlovénia ellen?

– Nyáron kétszer is játszottunk ellenük felkészülési mérkőzést, volt, hogy nagyobb különbséggel nyertünk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy lefutott a soproni Eb-selejtező. Nagyon erős a szlovén válogatott, nyár óta változtathattak a csapat összetételén, taktikáján is.

– Mi lesz a további menetrend a selejtezők során?

– A szlovénok elleni soproni mérkőzés után Finnországban lépünk pályára. Ezt követően egy nagyobb szünet jön az Eb-selejtezőknél, hiszen csak jövő novemberben játszunk ismét meccseket. A szlovének és a finnek mellett a bolgárok vannak még a mi csoportunkban, három ellenfelünk közül egyértelműen a szlovén válogatottat tartom a legnehezebb ellenfélnek.

– Mit gondolsz, mennyi játéklehetőséget kapsz a válogatottban?

– A nyári Eb-n számított rám a válogatott szakmai stábja, sokat játszom a Sopron Basketnél, nagyon bízom benne, hogy a mostani mérkőzéseken megkapom a lehetőséget a nemzeti együttes fellépésein is. Ugyanazzal a mentalitással megyek majd a válogatotthoz, mint ami korábban is jellemző volt rám, bízom benne, hogy ki tudom harcolni a játékperceket, és jó teljesítménnyel tudom segíteni a válogatottat.

– Milyen hangulatra számítasz a november 9-i mérkőzésen?

– Biztos vagyok benne, hogy rengetegen kijönnek, hiszen Sopron a honi kosárlabdázás egyik fővárosa. Arra számítok, hogy fergeteges hangulatban lépünk majd pályára, ami azért is fontos, mert ezt a mérkőzést feltétlen meg kell nyernünk. Ha ez nem sikerülne, akkor nagyon nehéz dolgunk lenne a visszavágón Szlovéniában. Jó esélyekkel lépünk pályára, de szükségünk van arra a plusz energiára, amit a soproni közönség tud adni a nemzeti kosárlabda-együttesnek.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.