Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubiláló Tigrisek

Jubiláló Tigrisek

| Sport

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Soproni Tigrisek Kosárlabda Egyesület. Az évzárón zsúfolásig megtelt a rendezvénysátor, a jelenlegi sportolók mellett egykori alapítók, edzők is részt vettek az eseményen.

Az elmúlt 25 évben több mint 2500 gyermekkel kedveltette meg a kosárlabdázást, és országosan is komoly eredményeket ért el a Soproni Tigrisek Kosárlabda Egyesület. Annak idején egy baráti társaság alapította az egyesületet, jelenleg pedig Magyarország egyik legrégebbi múltra visszatekintő klubja a Soproni Tigrisek.

Nagy Tamás elnök elmondta: már kiléptek a városhatáron, működik csapatuk Kópházán, Fertődön, Kőszegen, Ágfalván is. – Közel 140 kosárpalántánk van, és összesen 250 gyerekkel dolgozunk együtt – hangsúlyozta Nagy Tamás. – A jövőben szeretnénk összetartani ezt a csapatot, és sikerre vinni a játékosainkat.

Csiszár Szabolcs alpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: Sopron a kosárlabda hazai fellegvára, ami az utánpótlás-nevelésben is megmutatkozik.

A rendezvényen több játékost is díjaztak, valamint köszönő ajándékot is átadtak a városvezetésnek – ezt dr. Simon István alpolgármester vette át. (A jubiláló egyesületről múlt heti lapunkban is írtunk: A Tigrisek 25 éve, Soproni Téma, 2022. június 8.)

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi porondon

Nemzetközi porondon

2022. 06. 29. | Munkatársunktól

Alig értek véget a vizes vb soproni mérkőzései, néhány hét múlva ismét nagyszabású, nemzetközi sportesemény helyszíne lesz városunk. Július 8–16. közö...

Milák duplázott

Milák duplázott

2022. 06. 29. | Munkatársunktól

Magyarország Milák Kristóf két győzelmének köszönhetően – Romániával holtversenyben – a hetedik helyen végzett a Duna Arénában rendezett úszó-világbaj...