Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékony sportolók

Jótékony sportolók

| Munkatársunktól | Sport

Gőzerővel dolgozik az Élménykülönítmény, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, amely daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítésére jött létre. A csatlakozó sportolók maratoni és félmaratoni futásokon, úszó- és kerékpárversenyeken indulnak, a kilométereiket „örökbe fogadók” pedig a Bátor Tábort támogatják. Az októberi budapesti maratonon a soproni Szabó Csaba is a beteg gyerekekért fut majd.

Aki járt már nagyobb futóversenyen, az biztosan találkozott a Bátor Tábor Alapítvány önkénteseivel, szimpatizánsaival. Ők azok, akik lila pólóban, óriási lelkesedéssel biztatják a futókat. Nemcsak azokat, akik az ő pólójukban, a beteg gyerekekért futnak, hanem általában mindenkit. Számomra mindig megható, amikor meglátom őket a pálya mellett, illetve a jótékony sportolókat a pályán... Talán ezért is akadt meg rögtön a szemem Szabó Csaba bejegyzésén a legnépszerűbb közösségi portálon: „Hálás lennék, ha támogatnátok a Bátor Tábor Alapítványt rajtam keresztül. Ezt úgy csináljuk, hogy én futok sokat, ti pedig jelképesen örökbe fogadjátok néhány kilométeremet!”. A kommentek nem maradtak el, a felhívásra azonnal tucatnyian jelentkeztek, egy héten belül össze is jött az az összeg (150 ezer forint), melyet Csaba elsődleges célként meghatározott.

Szerencsére a lelkesedés nemcsak a soproniakra jellemző, az Élménykülönítmény programhoz 2010 óta országosan több mint 2000 sportoló csatlakozott, akik az elmúlt 8 évben 168 millió forintot gyűjtöttek az alapítványnak. Ebből az összegből évente két hétnapos tábori turnusban tudnak napi hatszori egészséges étkezést biztosítani a táborozóknak és önkénteseknek.

Visszatérve Csabára: azt mondta, hogy először tartott tőle, hogy a 150 ezer forintot nehéz lesz összegyűjteni, de aztán legnagyobb meglepetésére gyorsan megmozdultak az ismerősei, barátai, sportolótársai. A sportoló célja az, hogy 3 óra 16 perc alatt teljesíti a 42,2 kilométert – ebben a varázserejű lila póló biztosan segíteni fogja!

Mi a Bátor tábor? Ezt írják magukról:
„Életeket változtatunk. Súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtunk sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. Hisszük, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. Táborunk nem klasszikus értelemben vett tábor. Különleges élményekkel mozdítjuk ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is. Mosolyt csempészünk az arcokra, erőt adunk a küzdelemhez.”

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...