Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó úton a Sopron Basket
Roberto Iniguez vezetőedző szerint alázattal kell kezelni a sikereket Fotó: Pados Noel

Jó úton a Sopron Basket

| Rázó László | Sport

Fantasztikusan kezdte az idei szezont a Sopron Basket. A női kosárlabda-együttes olyan európai sztárcsapatokat tudott legyőzni, mint a török Galatasaray vagy a francia Lille – utóbbit ráadásul idegenben múlták felül Fegyvernekyék.

A Sopron Basket női kosarasai bírják a kétfrontos küzdelmet, hiszen az Euroliga mellett a bajnokságot is jól kezdték, mindkét sorozatban egy vereség szerepel csupán a Sopron Basket neve mellett.


– Úgy érzem, fejlődik a csapat, jó úton haladunk, de még nem értük el azt a szintet, amit szeretnék – mondta Roberto Iniguez vezetőedző, aki szerint kellő alázattal kell kezelni a jó kezdést az Euroligában. – Senki ne értsen félre, jól teljesítettünk eddig is, viszont ha továbbra is ilyen ütemben haladunk, akkor a karácsonyi szünet utánra elérhetjük azt a teljesítményt, amelyet ténylegesen látni szeretnék a játékosoktól.


Tavaly a hetedik helyen végzett az együttes az Euroliga-csoportjában.

– Nem szabad, hogy a jó kezdés után most elszálljunk, továbbra is alázatosan és keményen kell dolgoznunk a jobbnál jobb eredményekért – tette hozzá Roberto Iniguez. – Most 3–1-re állunk, ettől függetlenül minden mérkőzést nehéz lesz sikerrel megvívnunk, hiszen az európai porondon nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés. Ha az első teljes kör lezárul, és még mindig ilyen jó lesz a mutatónk, akkor kezdhetünk el gondolkodni arról, hogy mit is érhet el ez a csapat idén az Euroligában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.