Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hibátlan hazai sorozat
Az SKC idén kiválóan szerepel és őrzi hazai veretlenségét, hétvégén az Atomerőmű SE-t is legyőzte Fotó: Németh Péter

Az Atomerőmű ellen 77–67-re nyert itthon a Sopron KC

Hibátlan hazai sorozat

| Rázó László | Sport

Folytatja remek szereplését hazai környezetben a Sopron KC: Sabáli Balázs együttese újabb „nagyágyú”, a Paks skalpját gyűjtötte be a múlt hétvégi mérkőzésen.

Soproni szempontból kimondottan jól indult a meccs: a hazaiak gyűjtögették a pontokat, míg az Atomerőmű SE játékosai csaknem öt percig képtelenek voltak betalálni. Az első negyed ennek megfelelően megnyugtató, tizenegy pontos hazai előnnyel zárult – köszönhetően többek között Supola egész pályás kosarának. A Paks aztán felzárkózott a második etaptól, egy darabig a soproniak nem tudtak pontot szerezni, a hazai játékosok sokat hibáztak, tiszta dobóhelyzetek maradtak ki. A vendégek így négy pontra jöttek fel a nagyszünetre (37–33).

A pihenő után folytatódott a hullámzó teljesítmény mindkét oldalon. Előbb a vendégek vették át a vezetést Kovács hármasával, aztán a negyed végére ismét a Sopron KC játékosai villantak. Molnár Marcell percei következtek: Takács Norbertnek és Gilbertnek kiosztott gólpasszai után a fiatal játékos hárompontost is szerzett, így ismét 10 pontos soproni vezetést mutatott az eredményjelző. A záró negyed első perceiben megint a Paks játszott jobban: Jevtovics vezetésével két pontra zárkózott az atomváros csapata. A hajrában döntőnek bizonyult Lemar támadó lepattanója és szerzett kosara, majd az utolsó percben a jól kosárlabdázó Jevtovics veszítette el a fejét: egy fault után technikait is kapott. A mérkőzés eldőlt, a hab a tortán Warner hárompontosa volt a lefújás előtt egy másodperccel. A végeredmény: Sopron KC – Atomerőmű SE: 77–67.

– Kiélezett csatát nyertünk meg egy nagyon nehéz ellenféllel szemben, hiszen a Paks magas emberei kintről is veszélyesek – értékelt Sabáli Balázs vezetőedző. – A harmadik negyed szurkolását külön szeretném megköszönni, ott a közönség lendített bennünket át a holtponton, aztán szabályosan belehajszoltak a győzelembe. Ma minden pályára lépő játékos hozzátett a sikerhez.

A Sopron KC hétvégén idegenben szerepel, Sabáli Balázs csapata szombaton este 6 órától a tabella kilencedik helyén álló Jászberény vendégeként lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.