Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Hétszázhúszan drótszamáron
A 25 kilométeres kerékpártúra Harkáról indult Doborjánba, Liszt Ferenc szülőfalujába Fotó: Németh Péter

Hétszázhúszan drótszamáron

| Rázó László | Sport

Az idei évben is népszerű volt a hagyományos Liszt Ferenc-kerékpártúra, melyet az elmúlt vasárnap tartottak meg több mint 720 résztvevővel.

Az idei Liszt Ferenc-ke­­rék­­pár­tú­rán 723 kerékpáros, három futó és két görkorcsolyázó tette meg a Harka és Liszt Ferenc szülőfaluja, Doborján (Raiding) között kijelölt 25 kilométeres távot. Az idősödő zeneszerző maga is megtette ezt az utat hintón, sőt, Harkán meg is állt és meghallgatta a Con­­cordia Férfikórus előadását. Harkáról tizenötödször szerveztek kerékpártúrát ennek emlékére, és ez volt a 14. alkalom, hogy Liszt Ferenc nevét vi­­seli a tömegsportrendezvény.  

– Kiváló hangulatban tekerhettük végig a távot, gyönyö­­rű időnk volt az idén – mond­­ta el Papp At­­­tila szerve­ző. – A leg­­­­fi­­a­­talabb résztvevőnk egy egyéves gyermek volt, a legidősebb pedig egy hetvenöt éves hölgy. Ezúton is köszönöm a részt­­vevőknek, hogy velünk tartottak, külön köszönet azért, hogy fegyelmezetten tekerték végig a távot!

A kerékpártúra résztvevői kö­­­­­zött ez alkalommal is több nye­­reményt sorsoltak ki. Kilenc bicikli és egy utazás jelentette a legértékesebb díjakat. Firtl Má­­tyás, Sopron és térsége or­­szág­­gyűlési képviselője is felajánlott egy kerékpárt, amelyet Tóth Éva önkormányzati képviselő adott át. 

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.