Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Győzelem a Szekszárd ellen
A török Fenerbahce ellen nem sikerült a bravúr (felvételünkön), de a Szekszárd elleni rangadót megnyerték a lányok Fotó: Németh Péter

Az Euroliga negyeddöntőjében kevésen múlt a hazai bravúr

Győzelem a Szekszárd ellen

| Rázó László | Sport

Az Euroligában vereséget szenvedett a Fenerbahce-tól a Sopron Basket. A lányok a bajnokságban aztán javítottak, a Szekszárd együttesét legyőzték Sopronban.

A Sopron Basket minden várakozást felülmúlt, amikor a csoportjában a második helyet szerezte meg az idei Euroliga kiírásban. Ezért pályaelőnyből kezdhették a lányok a török elitklub, a Fenerbahce elleni párharcot. A múlt szerdai összecsapáson az egész meccsen a vendégcsapat irányított: hamar előnybe kerültek és ezt meg is tartották. Crvendakic, Turner és Milovanovic próbálta a lépést tartani a török játékosokkal, azonban a meccset végül magabiztosan a vendégek nyerték. A végeredmény: Sopron Basket – Fenerbahce, 55–60. A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését szerda este rendezik Isztambulban.


A hétvégén sem volt könnyű dolga Roberto Iniguez együttesének: az alapszakaszt vezető Szekszárd látogatott Sopronba.  Fegyvernekyék 9–0-val kezdték a meccset, a tíz pont körüli különbséget tartotta is a soproni csapat, csupán a harmadik negyedben zárkózott fel a Szekszárd. Végül 12 pontos hazai siker született, ami azt jelenti, hogy ha azonos pontszámmal végez a két együttes a bajnokság végén, a Szekszárd kerül az első helyre, hiszen ősszel hazai pályán 13 ponttal nyert. A végeredmény: Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd: 77–65.


– Az Euroligában a szezon eddigi leggyengébb játékát mutattuk, de nem veszítjük el a reményt, korábban több idegenbeli bravúrunk is volt – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – A bajnoki meccsen csak félsiker a győzelem, több ponttal kellett volna nyernünk, de sok hibával játszottunk, ezen változtatni kell.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.