Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gólöröm a kerítés tetején
Korsós Attila öröme – a kerítésen. Fotó: Pluzsik Tamás - archívum

Fantasztikusan kezdett a soproni csapat a Parmalat ellen

Gólöröm a kerítés tetején

| Papp Győző | Sport

Egy hónapja volt az EMDSZ–SLC vezetőedzője Csernai Pál 1994 novemberében, és e rövid idő alatt is visszaadta a csapat és a szurkolók hitét az NB I-ben maradást illetően. Fontos mérkőzésre készültek Sopronban a sereghajtó Parmalat ellen.

Duplán fájó volt, hogy az eltiltott Varga Károly és Katona Sándor után újabb hiányzója lett a meccsnek: az utolsó edzésen Szántó Csaba húzódást szenvedett. Érdekesség, hogy az SLC csapatkapitánya ezen a találkozón először Fischer Pál volt.

Fantasztikusan kezdett a soproni gárda, kis szerencsével akár többgólos előnyt is szerezhetett volna már a meccs elején. A harmadik percben Fischer remek labdával szöktette Petru Chiratcut, akit az ex-soproni Németh Zoltán utolsó emberként buktatott, a védő megúszta sárga lapos figyelmeztetéssel. Egy perc múlva Fischer felhőfejesét a gólvonalról vágta ki Keresztúri András.

Aztán az új poszton szereplő Majoros Zoltán jóvoltából jöttek a gólok is. Előbb éles szögből bombázott a hosszú sarokba, majd a meglepett Mitring István hasa alatt lőtt a hálóba. Az 58. percben Chiratcu sorra cselezte ki az eléje kerülő védőket, jobbról magasan középre adott, s a hosszú oldalon őrizetlenül hagyott Korsós Attila közelről a kapuba bólintotta a labdát. Immár 3–0 volt az eredmény. A gólszerző azonban örömében felmászott a pályát övező kerítésre, amiért megkapta a második sárgáját, majd a piros lapot is felmutatta a játékvezető.

– Két éve nem másztam kerítésre… Örömömben és bánatomban is sírni tudnék – nyilatkozta Korsós a meccs után.

Csernai Pál is dohogott egy kicsit: – Sajnálom, hogy Korsóst kiállították, hiszen az első gólt ő készítette elő, s ő rúgta a harmadikat. A játékosnak joga van a gólörömhöz, de nem feltétlenül kell felmásznia a kerítésre.

Az SLC utána tíz emberrel is jól tartotta magát a hátralévő bő fél órában, és értékes három pontot szerzett.

Jegyzőkönyv: NB I., 1993/94, 13. forduló, 1994. november 5., EMDSZ–SLC – Parmalat FC: 3–0 (1–0), Sopron, 6500 néző. V.: Gergely.
SLC: Babos – Dragóner – Nagy, Kovács T. – Ignácz, Chiratcu (Cseh, 74.), Majoros, Árpási, Korsós – Cservenkai, Fischer. Vezetőedző: Csernai Pál.
Parmalat: Mitring – László, Varga Németh, Dubecz – Zimmermann, Keresztúri, Bekő, Tóth N. (Varsányi, 46. p.) – Pálfi (Jónás, 73. p.), Horváth F. Vezetőedző: Szabó Károly.
Gólszerzők: Majoros (32., 46.), Korsós (58.).
Kiállítva: Korsós (58.).

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.